Nyheter

Filtrera på kategori

Föreningarna som fixar festligt valborgsfirande

Snart är det valborg och ett festligt firande erbjuds på flera olika platser i kommunen. Arrangerar gör precis som vanligt några av Danderyds föreningar.
Läs mer

Kultur Idrott & fritid

Öppet hus på Djursholms slott

Den 11 februari kl 11-16 är det öppet hus på Djursholms slott. Då har alla som är intresserade möjlighet att titta på de vackra lokalerna
Läs mer

Kommun & politik Kultur
Ung tjej med pensel.

Dags att ansöka och nominera till årets stipendier

Nu är det möjligt ansöka om 2024 års kulturstipendium och att nominera till ungdomsledarstipendium samt hedersplakett för kulturgärning. Kultur- och fritidsnämnden utser sedan stipendiaterna efter de ansökningar och förslag som inkommit.
Läs mer

Kultur Idrott & fritid

Kerstin Evén får årets stipendium från Hälsovårdsfonden

Hälsovårdsfondens stipendium på 10 000 kr tilldelas i år Kerstin Evén som är kyrkomusiker och körledare i Danderyds församling, enligt ett beslut i utbildningsnämnden.
Läs mer

Kultur
Ett träd med snö fyllt av röda julgranskulor.

Julprogram i kyrkorna i Danderyd

Vi brukar inte kunna få plats på hemsidan med aktiviteter från organisationer som inte är kommunala. Men Svenska kyrkan är utsatt för en cyberattack sen flera veckor och deras hemsida fungerar inte. Och i en kris hjälps man åt. Vi är inne i en tid när många går i kyrkan för att fira advent, lucia och jul och därför gör vi ett undantag för att hjälpa kommunens invånare att se vad som händer i Svenska kyrkan i kommunen. GOD JUL.
Läs mer

Kommun & politik Kultur