Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Stockholmsenkäten – så lever och mår Danderyds unga 2020

Stockholmsenkäten genomförs vartannat år bland ungdomar i årskurs 9 samt årskurs 2 på gymnasiet. Frågorna besvarades i år av unga i 22 kommuner i Stockholms län. Bland svaren från Danderyds unga märks bland annat en ökad andel som upplever psykisk ohälsa och att det är fler som använder så kallade festdroger.
Läs mer

Uppleva & göra

Aktiva ungdomar i Danderyd under sommarlovet

Ungdomar som varit hemma i Danderyd den här sommaren har bjudits på en mängd olika aktiviteter. Det har varit alltifrån spontana fotbollsmatcher, till grillkvällar, kurser i filmskapande och en skatedag. Ungt fokus och kommunens ungdomskoordinatorer har stått bakom evenemangen.
Läs mer

Uppleva & göra

Föreningar kan trygghetsvandra i sommar

I år väntas fler ungdomar än vanligt spendera sommaren hemma i Danderyd. Ett nytt bidrag har därför skapats med syftet att få fler vuxna att trygghetsvandra under veckorna 29-33. Bidraget kan sökas av Danderyds föreningar.
Läs mer

Uppleva & göra

2020 års stipendier har delats ut

Årets hedersplakett för kulturgärning, kulturstipendier samt stipendier till årets ungdomsledare har nu delats ut. Ett stort grattis till 2020 års inspirerande, kreativa och fantastiskt kunniga pristagare!
Läs mer

Uppleva & göra

Ungt fokus och Danderyds ungdomar sänder live: Coronahjälpen till förmån för BRIS

I ett samarbete med flera andra kommuner sänder ungdomar från Danderyd live via Youtube till förmån för BRIS på lördag 30 maj kl 12-22. Livesändningen syftar till att samla in pengar till förmån för BRIS samtidigt som ungdomarna får chans att göra sin röst hörd i olika viktiga frågor.
Läs mer

Uppleva & göra