Nyheter

Filtrera på kategori

Håll koll på badtemperaturen med Danderydsappen!

Nu kan du enkelt se badtemperaturen i realtid direkt i Danderydsappen. Oavsett om du planerar ett dopp vid Kevinge strand, Germaniaviken, Svanholmsparken, Rösjön eller Ösbysjön, kan du nu snabbt och smidigt få uppdaterad information om vattentemperaturen.
Läs mer

Uppleva & göra

Välkommen till nya pop up-parken i Mörby

Danderyd har fått en liten pop up-park i anslutning till Mörbyplan i Mörby centrum. En för tillfället oanvänd byggyta har förvandlats till en trivsam och rolig plats för både stora och små besökare.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra
Stadsträdgårdsmästare Karin Almén samtalar med en dam som besöker nya blomsterslingan i Kvarnparken.

Välkommen till Kvarnparkens nya blomsterslinga

Vi har fyllt trivsamma Kvarnparken med ny blomsterprakt, nya sittplatser och fler lekfulla inslag. Upptäck våra färgsprakande planteringar från april till oktober, med växter som lökar, perenner, buskar och träd i olika färgskikt. Här finns flera fascinerande inslag för stora och små.
Läs mer

Bygga, bo & miljö Uppleva & göra

Miljövänligare konstgräsplaner när kommunen tar över

Idag den 3 april övergår samtliga konstgräsplaner som tidigare ägts av Danderyds fotbollsföreningar i Danderyds kommuns ägo. Detta gör det möjligt för kommunen att ta ett samlat grepp om planernas drift, underhåll och miljöpåverkan bland annat.
Läs mer

Uppleva & göra

Mopedbilarna ökar - parkeringssituationen ska utredas

Antalet mopedbilar som kör i Danderyd har ökat markant och med det även trycket på kommunens parkeringsplatser. Nu ska tekniska kontoret utreda parkeringssituationen runt skolor och idrottsplatser. Det beslutade tekniska nämnden vid sitt sammanträde torsdagen den 16 mars.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra Trafik & resor