Nyheter

Filter

Filtrera på kategori

Demo har invigts – ungdomshuset har öppnat

Under eftermiddagen och kvällen igår var det full fest och invigning av Danderyds nya kultur- och aktivitetshus för ungdomar, Demo. Demo ligger på Mörbyhöjden 24 i det som tidigare var Fribergagården men som nu har ett helt nytt innehåll och koncept.
Läs mer

Uppleva & göra

Ekebyskolan firar demokrativecka i nya parken

Idag firade hela Ekebyskolan en gemensam demokrativecka med en föreställning om Kvinnlig rösträtt 100 år. Eleverna kom till Anna Whitlocks park i Djursholm i fem omgångar och bjöds där på en teater där de fick träffa såväl Selma Lagerlöf som Anna Whitlock.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra

Enebybergs idrottsplats får en ny servicebyggnad

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att en ny servicebyggnad ska byggas på Enebybergs IP. Den nuvarande har passerat sin tekniska livslängd och omklädningsrummen behöver bli större för att matcha efterfrågan från de föreningar som är verksamma på platsen.
Läs mer

Uppleva & göra

Friidrottsevenemang för elever utan kommunen som medarrangör

Sedan flera år arrangerar idrottsföreningen Danderyd SK en friidrottstävling för kommunens unga, som går under namnet Danderyds OS. Danderyds kommun är inte delaktig i arrangemanget, mer än att idrottsplatsen där tävlingarna äger rum ägs av kommunen.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra

Varför mår ungdomar som de gör? Nu tar vi reda på svaret

Nu under hösten deltar Danderyds kommun tillsammans med Täby, Vaxholm och Vallentuna i ett forskningsprojekt med fokus på ungdomars mående. Tio ungdomar i varje kommun som är födda 2006 kommer att intervjuas.
Läs mer

Förskola & skola Uppleva & göra