Nyheter

Filtrera på kategori

Nu kan du följa trafiken i Danderydsappen

Det finns nu en helt ny funktion i Danderydsappen – följ trafiken längs flera välanvända trafikstråk i realtid. Informationen gör det enklare för dig att välja rätt väg och tid på väg till jobb eller skola.
Läs mer

Kommun & politik Trafik & resor

Danderyd skänker modulbostäderna till Ukraina

Behovet av stödinsatser är fortsatt stor i det krig som pågår i Ukraina. Därför skänker nu Danderyd kommunens modulhus till landet.
Läs mer

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Ukraina
En person tvättar händerna under rinnande vatten från vattenkran i kök.

Nya taxor för VA och avfall från 1 januari 2024

För att möjliggöra underhåll och investeringar för framtiden och möta räntehöjningar och andra kostnadsökningar i verksamheten kommer Danderyds kommun att höja taxan för såväl vatten och avlopp som avfallshämtning nästa år.
Läs mer

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Budget
Kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander.

Fina resultat i medborgarundersökningen

Resultatet från SCB:s medborgarundersökning är här. Hela 98,9 procent uppskattar kommunen som en plats att leva och bo på och 87,7 procent kan rekommendera andra att flytta till Danderyd.
Läs mer

Kommun & politik
Ett träd med snö fyllt av röda julgranskulor.

Julprogram i kyrkorna i Danderyd

Vi brukar inte kunna få plats på hemsidan med aktiviteter från organisationer som inte är kommunala. Men Svenska kyrkan är utsatt för en cyberattack sen flera veckor och deras hemsida fungerar inte. Och i en kris hjälps man åt. Vi är inne i en tid när många går i kyrkan för att fira advent, lucia och jul och därför gör vi ett undantag för att hjälpa kommunens invånare att se vad som händer i Svenska kyrkan i kommunen. GOD JUL.
Läs mer

Kommun & politik Kultur