Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

För elever med ASD/Aspergers syndrom

Här på Danderyds gymnasium får du gå ett högskoleförberedande program, i en mindre klass med ungefär 10 elever där alla elever har ASD.

Vi håller till i nyrenoverade och särskilt anpassade lokaler där varje klass har ett hemklassrum. Klassrummet är öppet på raster och under lunchen och du har tillgång till det både före och efter den schemalagda skoldagen. Du läser majoriteten av kurser med dina klasskamrater, men ibland läser ni även kurser med andra klasser. På Danderyds gymnasium har alla elever tillgång till en egen bärbar dator, vilken är ett viktigt arbetsredskap. Utöver den vanliga undervisningen gör vi också olika studiebesök och dessutom en skolresa. Du har möjlighet att ta del av den övriga skolans aktiviteter. Du kan också välja kurser inom det individuella valet i årskurs 2, 3 samt läsa språkkurser i modernt språk redan från årskurs 1. Vår undervisning sker i en lugn arbetsmiljö och våra lärare tar stort ansvar för att göra undervisningen meningsfull, hanterbar och begriplig. 

Klicka här för att se poängplan(med reservation för förändringar)

VÅRA LÄRARE

Varje klass har en mentor som följer dig under utbildningen och som hjälper dig att på olika sätt bli förberedd inför kommande studier och yrkesval. Alla lärare är behöriga och har stor erfarenhet av att arbeta med personer med ASD. Du kommer under dina år hos oss att utvecklas både socialt och kommunikativt och få med dig ökade insikter och ett stärkt självförtroende. För att kunna söka till oss behöver du boka in ett skolbesök. 

Ansöker gör du via: https://gymnasieantagningen.storsthlm.se

Erik Håkansson

Biträdande rektor med ansvar för SA och ASD

08-568 91 374