Evenemang

Filter

Filtrera på kategori

Filtrera på datum

Kurser i mobil och surfplatta för seniorer

Passa på att lära dig mer om hur du använder din iphone, ipad eller Androidmobil.
Läs mer

Nybörjarkurs

Kursen startar onsdag 7 sept kl. 13.30-16.30 och pågår under 5 tillfällen. Den hålls på Idala seniorträff.

Fortsättningskurs

Kursen för dig med vissa kunskap i ämnet startar torsdag 8 sept kl. 13.30-16.30 och pågår under 5 tillfällen. Den hålls i Kevinge seniorlägenheter, Edsviksvägen 1 A.

Information och anmälan

Anmäl dig till kurserna till Anna Wagner via telefon 08-56891174 eller e-post: 

anna.wagner@danderyd.se 


Seniorer
Närbild på person som spelar instrument.

Danderyds kulturdagar

Danderyds kulturdagar inleds med Musik på Djursholms slott med operasångerskan Erika Sunnegårdh som gäst och vi firar Demos ettårsdag. Kulturdagarna avslutas med en familjekonsert på Danderyds gymnasium – Sjung med Pettson och Findus.
Läs mer

Musik Kultur Barn

Musik på Djursholms slott med Erika Sunnegårdh

Musik på Djursholms slott med operasångerska Erika Sunnegårdh. Erika har framträtt på många av världens operahus och konserthus. Evenemanget är en del av Danderyds kulturdagar 2022.
Läs mer

I september 2004 gjorde den svensk-amerikanska sopranen Erika Sunnegårdh en sensationell operadebut vid 38 års ålder i titelrollen i Turandot på Malmö Opera och Musikteater. Samma år gjorde hon dundergenombrott på Metropolitan Opera i New York efter ett inhopp med 24 timmars varsel i Fidelio på Metropolitan Opera i New York. Erika är född och uppvuxen i Danderyd.

Det bjuds på kaffe och kaka från kl 18.30, konserten startar kl 19.

Plats: Djursholms slott, Banérvägen 6

Biljetter:

Här köper du dina biljetter till konserten

Pris: vuxen 175 kr under 18 år fri entré.

Tecknad bild av Djursholms slott.


Biljetter behöver bokas

Musik

1-årskalas och öppet hus på Demo

Den 15 september är det 1 år sedan Robert Nibelius klippte banden till det nya Demo, skylten kom upp på fasaden och mjukglassen svalkade av en hel generation i sensommarvärmen. Evenemanget är en del av Danderyds kulturdagar 2022.
Läs mer

För snart ett år sedan bytte Fribergagården namn till Demo. Men det innebar inte bara ett nytt namn, utan ett nytt tänk. Demo är en plats och ett nav för ungas uttryck i alla dess former. Med ett arbetslag som under hela pandemin finslipat sin strategi för att vara lokaltförankrade i ungdomskultur, i samhällsfrågor som engagerar unga men framförallt det som hela tiden legat i förgrunden: Att kunna erbjuda en rik fritid som bygger på glädje och ungas engagemang.

Nu vill vi ​tillsammans med er​ fira och visa upp​ allt de​t fina som vi lyckats skapa tillsamman med våra besökare, alla verksamheter. Få en inblick i alla de samverkansprojekt som pågått under året, där vi också under denna dag kan visa upp en hel del nytt. 

Vi erbjuder denna eftermiddag/kväll ett axplock från hela vår verksamhet.

Det bjuds på livemusik, lättare snacks och svalkande dryck. Fri entré och ingen föranmälan krävs. Alla åldrar är välkomna!

Adress: Mörbyhöjden 24

Mer information om allt som händer på Demo


Musik Unga

Pettson och Findus

Sjung med Pettson och Findus, Blåsarsymfonikerna och barnkörer från Danderyds kulturskola. Både kör och orkester är utklädda till Pettsons hönsgård. Evenemanget är en del av Danderyds kulturdagar 2022.
Läs mer

Två konserter, en klockan 11 och en kl 13. Familjekonsert från 3 år.

Plats: Danderyds gymnasiums aula

Biljetter:

Här köper du biljetter till konserten kl 11

Här köper du biljetter till konserten kl 13

Pris: 90 kr


Biljetter behöver bokas

Kultur Barn