Evenemang

Evenemang som arrangeras på Danderyds bibliotek hittar du här: www.danderyd.se/bibliotek

Filter

Filtrera på kategori

Filtrera på datum

Selmas samlade vrede - Premiär för Danderyds Riksteaterförening

"Selmas samlade vrede" en monolog av och med Görel Crona. Premiär för Danderyds Riksteaterförening!
Läs mer

Det blir stor teater i det lilla formatet när Görel Crona gestaltar en annorlunda Selma Lagerlöf än den sagotant vi är vana vid.

Vi får följa författarens väg från ung flicka till åldrad nationalikon och möta barnet, tonåringen, studenten och den vuxna kvinnan som är beredd att göra avkall på ALLT för att få skriva.

Vi får också uppleva Selmas passioner och hennes enträgna kamp för kvinnors rättigheter och för ettjämställt samhälle.

Föreställningens längd ca 55 minuter.Regi: Görel Crona. Text: Margareta Skantze.

Tid: Föreställningen börjar kl 16. Det bjuds på Adventsfika från kl 15.30.

Plats: Danderydsgården, Noragårdsvägen 27, 182 34 Danderyd

Biljetter: Biljetter behöver bokas på tickster.com för pris 120kr, eller köp vid dörren i mån av plats

 

 


Biljetter behöver bokas

Kultur

Bygglovsrådgivning

Bygglovsrådgivningen hålls vid Danderyds kontaktcenter på onsdagar mellan 14.00-16.00. Rådgivningen gäller ej pågående ärenden. Max 15 min per besök. Du behöver inte boka tid. Kösystem gäller. Välkommen!
Läs mer

Återbruksdag med jultema

Danderyds kommun bjuder återigen in till återbruks-pop-up. Denna gång med jultema.
Läs mer

Välkommen till BYTiken

En Bytik är en plats dit du kan komma och lämna saker du inte längre vill ha och ta med hem om du hittar något fint (fast du behöver inte ge för att få ta).

Temat denna gång är jul – tomtar, luciakläder och julpynt men även sådant som kan funka i mjuka och hårda paket, som till exempel leksaker och inredningsprylar.

Detta kan skänkas:

  • Julpynt och julsaker: Till exempel julgranspynt, porslin, dukar, lyktor, adventsljusstakar och annan dekor.
  • Julkläder: Till exempel lucianattlinnen, tomtedräkter, jultröjor och liknande. Kanske något tjusigt att ha på julafton?
  • Möjliga julklappar: Till exempel barnböcker, pussel, böcker, fritidsprylar, spel, husgeråd och andra ting i gott skick. Eftersom utrymmet är begränsat kan vi tyvärr inte ta emot skrymmande saker. Riktlinjen är att det ska kunna bäras av en person.

Bra att veta

Vi tar inte emot några mjuka plastleksaker och inte hårda plastleksaker tillverkade innan 2013. Detta då de kan innehålla hälsofarliga ämnen.

Varför en återbruksdag?

Kommunen anordnar med jämna mellanrum event för att uppmuntra till återanvändning och återbruk. Inget kostar utan syftet är att uppmärksamma vikten av återanvändning och minska mängden prylar som slängs i onödan.

Lämna saker i förtid

Vill du lämna saker innan eventet? Från och med den 4 december tar vi gärna emot prylar vid kommunens Kontaktcenter i Mörby centrum (plan 5).

Saker som blir över

De prylar som blir kvar efter eventets slut lämnas vidare till återanvändning genom avfallsbolagets SÖRABs samarbetspartners.


En luciakrona som brinner står i ett fönster.

Luciafirande med Kulturskolan

Kom och fira Lucia i förväg med oss på Kevingehuset! Det blir traditionsenlig sång med Kulturskolans elever och härlig julfika.
Läs mer

Plats: Kevingehuset, Edsviksvägen 1A


Musik Seniorer

Luciakonsert i Djursholms kapell

Så mörk är natten i midvintertid, men se då nalkas Lucia! Kom och fira Lucia på Djursholms kapell med DIVA - Danderyds InstrumentalVokala Artister
Läs mer

När det är som mörkast så kommer Lucia och sprider ljus och glädje. Kom och dela denna ljusgivande tradition med DIVA - Danderyds InstrumentalVokala Artister. Ni får uppleva ett program med vacker sång men även instrumentala inslag.

DIVA är en ungdomsförening i samverkan med Danderyds kulturskola. De musicerar i små och stora sammanhang och är för tredje året i rad inbjudna av Svenska konsulatet i Bremen att sprida Luciatraditionen med en veckas turné.

Tid:  19.00

Plats: Djursholms kapell, Danavägen 9.

Plats: Fri entré men plats behöver bokas via länken simplesignup

https://simplesignup.se/event/211233

 


Biljetter behöver bokas

Musik Kultur Unga Kulturskolan