Nyheter

Filtrera på kategori

Jorden runt på 1200 ton matavfall

Varje år följer vi upp hur mycket matavfall som har sorterats ut i kommunen. Siffrorna för 2023 visar att mer matavfall än någonsin tidigare har sorterats ut,
Läs mer

Avfall & återvinning
En kanna med vatten häller upp dricksvatten i ett glas.

Grundvatten i kranen 8-26 april

Under perioden 8-26 april, vecka 15-17, kommer Norrvatten att testköra Ulriksdals grundvattenverk. Detta betyder att abonnenter i Danderyd delvis kommer få ett annat dricksvatten i kranen än i vanliga fall.  Vattnet har hög kvalitet, men är hårdare än vårt vanliga vatten.
Läs mer

Efter omtaget är skolutredningens dialoger nu igång

Den 22 februari hölls det första dialogmötet mellan vårdnadshavare och representanter från Danderyds kommun inom projektet skolutredningen. Vid mötet fick deltagarna ta del av fakta och bakgrundsmaterial för Danderyds grundskolor.
Läs mer

Förskola & skola

Tekniska kontoret blir samhällsutvecklingsförvaltningen

Från och med idag den 1 mars byter tekniska kontoret namn till samhällsutvecklingsförvaltningen. Anledningen är att organisationen har vuxit och att det nya namnet bättre beskriver vad förvaltningen gör.
Läs mer

Incident på Stocksundsgården

7.15 idag 27 februari upptäcktes en brand i en lägenhet på Stocksundsgårdens vård- och omsorgsboende. Personalen släckte branden och den boende är förd till sjukhus. Branden var begränsad till en lägenhet och inga andra personer har behövt uppsöka vård.
Läs mer