Vill du vara röstmottagare i valet 2018?

Kontaktinformation

Danderyds kommun

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Val 2018 logotyp
Vi söker dig som vill vara röstmottagare i valen till riksdag, kommun och landsting 2018. Det är ett spännande uppdrag som innebär att du får delta i det som utgör själva kärnan i det demokratiska samhället: det fria och allmänna valet.

Den 9 september i år är det val till riksdag, kommun och landsting. Denna dag kommer Danderyds invånare gå och rösta i 20 vallokaler runtom i kommunen. Redan från och med den 22 augusti går det dock att förtidsrösta på biblioteken i Stocksund, Djursholm och Enebyberg samt på kommunens kontaktcenter "Information Danderyd" i Mörby Centrum.

Arbeta på valdagen

Du kan arbeta som röstmottagare på valdagen den 9 september. Ersättning får du i form av ett arvode på 2900 kronor. Du tjänstgör cirka 8 timmar under dagen och därutöver den tid som krävs för att räkna rösterna efter att vallokalen stängt.

Arbeta under förtidsröstningen

Du kan även arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen som pågår under 18 dagar från den 22 augusti fram till och med valdagen den 9 september. Röstmottagare som tjänstgör under förtidsröstningen kommer att gå på ett schema och bli ersatt med en timlön som ligger på 160 kronor per timme.

Uppdraget

Valet måste genomföras på ett tryggt, säkert och förtroendegivande sätt. Därför måste du som röstmottagare vara mycket noggrann och ha en god känsla för personlig service. Dessutom måste du vara stresstålig då arbetet kan vara både krävande och ske under tidspress.

Arbetsuppgifter

  • Kontrollera att väljarna kommit till rätt lokal
  • Svara på frågor hur man röstar
  • Dela ut valkuvert
  • Hålla god ordning i vallokalen
  • Ta emot röster och pricka av dem i röstlängden
  • Granska och räkna röster

Erfaren eller ny?

Vi söker dig som har erfarenhet av röstmottagning men även dig som aldrig tidigare arbetat med röstmottagning. I vallokalerna kommer det att finnas en blandning av erfarna röstmottagare och de som är helt nya. För att det ska bli en bra sammansättning är det mycket viktigt att du anger din tidigare erfarenhet av röstmottagning i intresseanmälan!

Krav

Du måste ha fyllt 18 år. Varje röstmottagare kommer att genomgå en obligatorisk utbildning.

Intresserad?

Sänd in din intresseanmälan idag! Rekryteringen pågår fortlöpande fram till sommaren.

Personuppgifter

Personuppgifterna du lämnar till oss kommer att behandlas enligt personuppgiftslagens och dataskyddsförordningens regler. 

Så behandlar Danderyds kommun dina personuppgifter

Frågor

Kontakta valsamordnare Samuel Larsson på mejl:  eller på telefonnummer: 08-568 917 91.

Intresseanmälan

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska och måste fyllas i.

Jag vill vara röstmottagare på valdagen

Jag vill vara röstmottagare under förtidsröstningen fr.o.m. 22 augusti t.o.m. 9 september

Jag vill utöver att vara röstmottagare även tjänstgöra som ordförande eller vice ordförande för ett valdistrikt