Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Ungdomsledarstipendium

Varje år delar Kultur- och fritidsnämnden ut ett stipendium till årets ungdomsledare i Danderyd.

Vilka kan tilldelas stipendiet?

Ungdomsledarstipendiet tilldelas personer som genom aktivt föreningsarbete bidragit till sin förenings utveckling. Kultur- och fritidsnämnden utser mottagare efter förslag från föreningar och allmänhet.

Mottagare av ungdomsledarstipendiet 2021

Amy Svanberg, Stocksunds Scoutkår

Motivering: Stocksunds scoutkår höll på att dö ut runt 2013 – 2014. Ett antal ledare som också var föräldrar lyckades vända trenden. Amy har varit medlem i scouterna i Stocksund i många år. Hon är den ende scout från ”en tidigare generation” som varit kvar och har blivit ledare för nya unga scouter. Det är väldigt viktigt för de unga scouterna att ha andra ledare än olika föräldrar och Amy har varit en viktig del i att kåren överlevde. Nu har föreningen över 40 scouter och fortsätter växa.

Alyona Teterukovsky, Enebybergs IF Konståkning

Motivering: Alyona började sin konståkningskarriär I EIF:s skridskoskola när hon var liten och har sedan dess varit föreningen både trogen samt hjälpt till att utveckla verksamheten. Hon utvecklade sin konståkningsförmåga upp till att tävla i klassen Junior A, där hon försvarade föreningens färger med bravur. Tyvärr satte en knäskada sedan stopp för den aktiva karriären, men Alyona har därefter fortsatt att bidra till EIF som tränare.

Hon har kontinuerligt vidareutbildat sig som tränare inom Svenska Konståkningsförbundet och är en mycket uppskattad tränare på alla nivåer. Många av hennes elever har utvecklats stark från nybörjare till tävlingsåkare och hon kan träna alla EIF Konståkningsåkare och gör det med den äran.

En viktig komponent i Aloynas tränarskap är att hon ser varje individ och hittar tiden både på isen och utanför, för att skapa ett nära samarbete och förtroende. Förutom med åkarna är Alyona också en mycket uppskattad kollega i EIF:s tränarteam. Hon ställer alltid upp och gör det med ett varmt leende på läpparna. Föreningen är oerhört glada över att få ha Alyona i EIF Konståkning och vill på detta sätt uppmärksamma hennes lojalitet och brinnande intresse för att utveckla Danderyds barn och ungdomar inom sporten konståkning.

Hur gör jag för att nominera?

Du som privatperson eller förening kan nominera en ungdomsledare, en person som genom aktivt föreningsarbete har bidragit till föreningens utveckling.

Nomieringsperioden är slut för i år. Tack till alla er som skickat in nomineringar. Nästa års nomineringsperiod offentliggörs i slutet av detta år.

Beslut om vilka som ska motta Danderyds kommun ungdomsledarstipendium fattas av Kultur- och fritidsnämnden.

Har du frågor?

Vid frågor kontakta fritidschef Håkan Arfwedson, telefon 08-568 910 82.

hakan.arfwedson@danderyd.se