Bli röstmottagare i EU-valet 2024

Har du intresse för demokrati och vill bidra till en viktig samhällsfunktion? Vi söker just nu engagerade röstmottagare, vice ordförande och ordförande för det kommande EU-valet.

En person håller i några valkuvert.

Den 9 juni sker val till Europaparlamentet och Danderyds kommun söker personer som vill tjänstgöra under förtidsröstningen och valdagen. För tjänstgöring på valdagen söker vi röstmottagare, vice ordförande och ordförande. 

Arbeta under valdagen:

  • Röstmottagare: Du tjänstgör cirka åtta timmar den 9 juni och den tid som krävs för att räkna rösterna. Arvodet för denna roll är 3 300 kronor.
  • Vice ordförande: Du stödjer ordföranden och träder in som tjänstgörande ordförande vid behov. Arvodet för denna roll är 4 000 kronor.
  • Ordförande: Du leder arbetet i vallokalen och ser till att röstmottagning och rösträkning går rätt till. Arvodet för denna roll är 6 500 kronor.

Arbeta under förtidsröstningen:

Under förtidsröstningen, mellan den 22 maj och 9 juni, arbetar du enligt ett schema och får en timlön på 175 kronor. Det är möjligt att arbeta heltid, deltid eller enbart vissa dagar. 

Dina arbetsuppgifter:

  • Välkomna väljare och hålla god ordning i kön till vallokalen
  • Besvara frågor om hur röstning går till
  • Dela ut valkuvert
  • Lägga ut och hålla ordning på valsedlar
  • Ta emot röster och markera dem i röstlängden
  • Granska förtidsröster
  • Räkna rösterna efter röstmottagningens avslut

Vem vi söker:

Vi strävar efter att valet genomförs på ett tryggt och förtroendegivande sätt. Som röstmottagare bör du vara noggrann, serviceinriktad och kunna hantera stress. Du är välkommen att ansöka oavsett om du har tidigare erfarenhet, eller om inte arbetat med val tidigare. 

Utbildning:

Alla som utses för ett uppdrag kommer att genomgå obligatorisk utbildning under andra halvan av maj eller i början av juni. Ersättning för utbildning är inräknad i arvodet. Den som genomgår utbildning, men som på grund av sjukdom eller annat skäl inte kan utföra uppdraget, kommer att erhålla en kompensation på 500 kronor.

Vill du vara med och säkerställa att valet går rätt till? Ansök nu!

Rekrytering sker löpande fram till valdagen.

Länk till formulär för anmälan!

Har du frågor? Kontakta valsamordnare Olof Wijkmark via mejl: olof.wijkmark@danderyd.se, eller på telefonnummer: 08-501 320 86.

Behandling av dina personuppgifter

Uppdaterad: 2023-10-06

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.