Hitta och jämför utförare av LSS insatser

Här kan du se och jämföra utförare av de LSS insatser som ingår i kommunens valfrihetssystem, LOV. Så fort avtal skrivs på med utförare kommer de att visas här.

Vem kan välja och hur går det till?

Vem kan välja?

Du som har ansökt och fått ett beslut om korttidsvistelse, korttidstillsyn eller daglig verksamhet LSS har möjlighet att själv välja vilken verksamhet du vill delta i.

Hur väljer man?

Du kan själv kontakta och besöka den verksamhet som du tror passar dig. Du kan också besöka flera verksamheter. Se aktuella verksamheter i listorna som heter Hitta och jämför korttidsvistelse LSS, Hitta och jämför korttidstillsyn LSS och Hitta och jämför daglig verksamhet LSS. Du hittar listorna längre ner på sidan.

Om du inte kan eller om du inte vill välja så kan du få hjälp av din LSS-handläggare. LSS-handläggaren kommer då titta på vilken verksamhet som bäst passar dina behov och som ligger närmast din bostad.

När du har bestämt vilken verksamhet du vill delta i kommer din LSS-handläggare att skicka ett uppdrag till verksamheten.

Uppdrag

Uppdraget är en överenskommelse som kommunen gör med verksamheten. I uppdraget ska det stå beskrivet varför du deltar i verksamheten, vilka mål du har, vilket stöd och hjälp du behöver under tiden du är i verksamheten och vilka tider du ska vara i verksamheten.

Genomförandeplan

Efter att du har börjat i verksamheten ska du tillsammans med din kontaktperson skriva en genomförandeplan. I genomförandeplanen ska det stå hur du vill att personalen ska hjälpa dig för att du ska kunna uppnå dina mål.

Hitta och jämför korttidsvistelse LSS

Hitta och jämför daglig verksamhet LSS

Hitta och jämför korttidstillsyn LSS

Uppdaterad: 2023-08-24