Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Aktuellt - Ungdomskoordinatorer

Här hittar du information om aktuella aktiviteter och pågående projekt från Ungdomskoordinatorerna.

Monday Funday

Varje måndag lägger vi upp interaktiva inlägg på Instagram under namnet ”Monday funday”. Syftet är att öppna upp för dialog och interaktion med ungdomar på en annan plattform än där vi vanligtvis möter dem på. Målet är att vi ska få en ökad förståelse för hur ungdomar tänker och resonerar, men även vilka typer av inlägg som skapar mest intresse och interaktion. Ett annat viktigt mål är att inläggen ska kunna bidra till en rolig och positiv start på veckan.

Exempel på inlägg som har gjorts är gåtor, två alternativfrågor, quiz och mer öppna frågor om till exempel förebilder och drömmar. 

Följ oss på instagram @ungdomskoordinatorer för att delta!

 

Gen Z-nack

Projektet är en intervjuserie på sociala medier, där vi intervjuar ungdomar (18+) på kommunens gymnasieskolor om olika teman och ämnen som är aktuella för ungdomar. Vi har pratat om allt från framtidsplaner, kärlek, svartsjuka, girl power och alkohol.

​​Syftet med projektet är att få en ökad förståelse för vad ungdomar tycker och tänker men framför allt att sprida dessa tankar och åsikter till andra ungdomar och till resten av vuxenvärlden.

​Målet är att vi bidrar till att göra ungdomarnas röster hörda, att ungdomar får känna sig delaktiga i viktiga frågor som rör dem samt att ungdomar får inspirera och agera positiva förebilder för andra ungdomar.

Följ oss på Tiktok @ukdanderyd

 

100% Ren Hårdträning 

100% ren hårdträning är en metod som syftar till att minska användningen av och tillgången till AAS (anabola androgena steroider) och andra dopningspreparat vid träningsanläggningar. Detta görs genom ett långsiktigt förebyggande samarbete tillsammans med berörda aktörer såsom polisen, RF-Sisu distrikt och lokala gym.

Intresserad? Hör av dig till simon.esseus@danderyd.se 

Kontakta Ungdomskoordinatorerna