Barnens Cykla-säkert-bingo – en cykelutflykt för hela familjen

Barnens Cykla-säkert-bingo är en cykelutflykt för hela familjen som äger rum 16-25 september 2022. Ni övar på att cykla säkert i trafikmiljö samtidigt som ni har roligt på vägen. Följ kartan och samla bokstäver. Forma rätt ord och få möjlighet att vinna fina barnpriser!

Arrangör: Danderyds kommun
Datum: 16 september 2022 - 26 september 2022
Tid: 09:00 - 21:00

Har du ett barn hemma som cyklar eller vill cykla till skola eller andra aktiviteter? Starta höstterminen med Barnens Cykla-säkert-bingo i Danderyd och öva på cykling i trafiken tillsammans!

På vägen passerar ni flera lekparker och härliga platser som passar finfint för fika och lek. Bland annat trafiklekplatsen på Lärkängen där det också finns en rolig cykelbana.

Om Barnens Cykla-säkert-bingo

Att cykla till skolan är en härlig start på dagen, bra för koncentrationen i skolbänken och dessutom toppen för miljön. Med Barnens Cykla-säkert-bingo vill vi göra det roligt och enkelt för barn och vuxna i Danderyd att öva på att cykla i trafikmiljö - för att fler barn ska känna sig trygga att cykla i sitt närområde. Häng med ni också!

När och var?

  • Ni kan delta i Barnens Cykla-säkert-bingo under perioden 16-25 september. Ni cyklar den dag det passar er – i den takt som passar er! Sista dag att skicka in svar i tävlingen är 26 september.
  • Rundan kommer att vara lagom för en ung cyklist.

Karta för Barnens Cykla-säkert-bingo

Karta Cykelbingo 2022.pdf

Så deltar ni

  • Ladda ner eller se kartan i länken ovan. Kartan visar vilka platser ni ska cykla till. På varje plats ska ni hitta en bokstav som finns uppsatt. Bokstäverna bildar till slut ett ord.
  • Ni väljer själva vilken väg ni vill cykla mellan platserna. Rundan är planerad så att det ska vara enkelt att hitta cykelväg mellan platserna.
  • När ni listat ut vilket ord som bokstäverna bildar skickar ni in det via formuläret här på sidan.
  • Sista dag att skicka in är 26 september. Vinnarna kommer att kontaktas samma vecka.
  • Observera att denna aktivitet är avsedd för barn i sällskap med vuxen.

Formulär - skicka in ditt svar

Vilka regler gäller för cykling?

I broschyren Cykla i Danderyd har vi samlat fakta och tips om cykling i Danderyd. Bland annat regler och riktlinjer att ha koll på. Kika gärna i broschyren inför er utflykt så har du som vuxen koll på cykling i trafikmiljö!

Danderyd med cykel - en broschyr från Danderyds kommun

Om Barnens Cykla-säkert-bingo

Cykla-säkert-bingo anordnas av Danderyds kommun som en del av Europeiska mobilitetsveckan 16-22 september. Syftet med aktiviteten är att uppmärksamma trafiksäkerhet i samband med skolstart och uppmuntra till hållbart resande.

Cykla-säkert-bingo riktar sig till skolbarn i låg- och mellanstadiet samt familj och vänner.