Release på Danderyd.se

2018-05-23 09:57

Onsdagen den 23 maj, kl: 10.00 - 12.00 släpper vi ny funktionalitet på Danderyd.se. Vi ber om ursäkt för eventuella driftstörningar under denna period. Hälsningar webbredaktionen

Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Aktiviteter och verksamhet

Kontaktinformation

SeniorDirekt 

08-568 919 91

Telefontid: måndag-fredag 9-12

Gemenskap och aktiviteter stimulerar både hjärna och hjärta. Det finns många sätt att som senior behålla hälsan och må bra.

Aktiviteter

Programblad april-juni 2018

Seniorträffar

Seniordagen

Här får alla seniorer träna

På Kevinge seniorboende har vi en rad aktiviteter, däribland ledarledd sittgymnastik och stående gymnastik samt ett fantastiskt utegym. Till utegymmet går det bra att komma med barn eller barnbarn och träna tillsammans.

Träning ger förbättrad muskelkoordination och balans och det tar kortare tid att utföra olika rörelser. Ungefär 41 procent av den äldre befolkningen undviker medvetet att röra på sig då de är rädda för att ramla. Detta kan leda till isolering och ensamhet. 

Äldre som tränar får förbättrad balans – vilket är av största betydelse för äldre människors fysiska form – rörlighet, humör och mod att lämna hemmet på egen hand. Regelbunden fysisk aktivitet förbättrar hälsan hos alla och uppmuntrar hjärnan att producera nya celler och reparera sig själv.

Aktiviteterna är kostnadsfria.

Träningstips/manual för utegymet

Hitta hit

Kevinge seniorboende finns på Edsviksvägen 1 i Danderyd. Utegymmet finns på innergården och sittande och stående gymnastik i gymnastiksalen.

Kontakt

Har du frågor går det bra att kontakta Lisa Öström
08-568 916 92