Driftinformation: Vattenavstängning Frejavägen 13, 30, 34, 36, 38, 40 samt Drottstigen 10 och 15

2018-10-16 09:54

På grund av ett arbete på det kommunala dricksvattennätet kommer vattnet att vara avstängt den 16 oktober klockan 08:00 - 19:00. Berörda adresser: Frejavägen 13, 30, 34, 36, 38, 40 samt Drottstigen 10 och 15.

Under tiden arbetet pågår bör alla kranar hållas stängda. När vattenleveransen är åter kan vattnet vara missfärgat och/eller innehålla luft, börja tappa vatten i den kran som finns närmast vattenmätaren och spola tills klart vatten kommer.

Livsmedel i Danderyd

Kontaktinformation

Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 74, 182 11 Danderyd

Smaskig tapas
Det är livsmedelsföretaget, det vill säga restaurangen, butiken eller gatuköket, som ansvarar för att det du äter och dricker i Danderyd håller den kvalitet som de utlovar.

 

Varje företagare ansvarar för att maten den säljer eller serverar är säker att äta och rätt märkt. Miljö- och stadsbyggnadskontoret gör regelbundna stickprov på restauranger, gatukök, skolor, butiker och andra livsmedelsföretag i Danderyd för att kontrollera att företagarna uppfyller lagstiftningens krav.

Tips för säker livsmedelshantering

Känsliga sommarmånader

Under sommarmånaderna ökar risken att drabbas av magsjuka på grund av bakterier. Det är oftast via mat och vatten vi blir smittade. Folkhälsomyndigheten informerar om enkla sätt att minska risken att bli sjuk.

Folkhälsomyndigheten - sommarmånaderna

Nästan all fisk är nyttig

Men är du strömmingsälskare ta det försiktigt! Här hittar du mer information om hur nyttigt det är att äta fisk och vilken fisk som du inte bör äta så ofta.

Livsmedelsverket - fisk som du bör vara försiktig med

Frågor och klagomål

Om du vill framföra klagomål eller har frågor om livsmedel kan du kontakta livsmedelsinspektörerna på miljö- och stadsbyggnadskontoret.

Mer information

Folkhälsomyndigheten

Livsmedelsverket

Dricksvatten

Starta och driva livsmedelsverksamhet