Release på Danderyd.se

2018-05-23 09:57

Onsdagen den 23 maj, kl: 10.00 - 12.00 släpper vi ny funktionalitet på Danderyd.se. Vi ber om ursäkt för eventuella driftstörningar under denna period. Hälsningar webbredaktionen

Eldningsförbud i Stockholms län

2018-05-14 18:42

Länsstyrelsen har i dag beslutat att eldningsförbud gäller i Stockholms län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Stockholms län från och med den 17 maj, klockan 15.00, och varar tills vidare. När eldningsförbud råder är grillning endast tillåtet i för ändamålet framtagna grillar eller vid särskilt iordningställda grillplatser som är utformade så att det inte finns risk för brandspridning.

Vilket stöd kan man få?

Kontaktinformation

Socialkontoret

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 28, 182 11 Danderyd

Nyanlända personer med uppehållstillstånd som omfattas av flyktingförordningen, erbjuds hjälp med bostad via Migrationsverkets bosättningsenhet. Det är härigenom du som nyanländ kan komma att erbjudas en genomgångsbostad i Danderyds kommun.

Genomgångsbostaden – korttidskontraktet, ger en boendemöjlighet i avvaktan en mer permanent bostadslösning. Inför ett mottagande till Danderyd kommer du i kontakt med en av socialkontorets flyktingsekreterare. Du får nödvändig information om bostaden och kontraktsformen inför att du flyttar till kommunen. Flyktingsekreteraren möter upp dig på mottagningsdagen, informerar om framtida bostadsplanering, förmedlar kontaktuppgifter till andra myndigheter samt vad som finns för samhällsstöd, aktiviteter och engagemang i kommunen.

Danderyd vill locka privatpersoner att hyra ut till nyanlända

Hösten 2017 startar Danderyds kommun ett projekt för att locka privatpersoner att hyra ut sina bostäder till nyanlända. Kommunen har gjort en modell för hyresnivåer, som baseras på kvadratmeter och boendestandard. Målet är att 40 nyanlända ska få plats i en privatbostad innan 31 januari 2018. Projektet är ett samarbete mellan Täby, Danderyd och Vallentuna kommun.

Kontakt med myndigheter

För att säkerställa att du som nyanländ får det stöd och hjälp som du har rätt till, samarbetar flyktingsekreterarna främst med Arbetsförmedlingens etableringsenhet, andra tjänstemän inom kommunen samt frivilligorganisationer. Om du inte redan står i bostadsköer erbjuds du hjälp att registrera dig till Stockholms bostadsförmedling och hos andra större fastighetsvärdar.

Har du barn får du hjälp med barnomsorg och skola i kommunen tillsammans med utbildningskontoret. Har du särskilda behov får du hjälp att komma i kontakt med Äldre- och LSS-avdelningen. Tillsammans med din flyktingsekreterare görs en individuell planering för hur er kontakt och stöd  från kommunen ska se ut under introduktionstiden.

Information om Sverige på olika språk

Läs mer på Information Sverige, en portal som vänder sig till dig som är ny i Sverige och enkelt och snabbt vill hitta information om det svenska samhället. Här finns allt samlat på flera olika språk, på en och samma plats:

Information Sverige