Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Fixartjänsten

Danderyds fixartjänst är en avgiftsfri tjänst som Danderyds kommun erbjuder dig som är 75 år eller äldre och som fortfarande bor kvar hemma. Tjänsten är ett komplement till äldreomsorgens hemtjänst.

Du kan få hjälp med att:

• ordna mattor, halkskydd och sladdar
• montera och kontrollera brandvarnare, brandfilt, brandsläckare med mera
• byta glödlampor i taket, proppar, batterier och liknande
• sätta upp och ta ner gardiner och rullgardiner
• hämta och lämna saker i förrådsutrymmen, vind eller källare
• flytta lättare möbler i bostaden och ta ner saker från höga skåp

Tänk på att fixaren inte kan ersätta det som ingår i hemtjänstens ordinarie uppgifter, såsom städning, tvätt och personlig omvårdnad. Inte heller tjänster som normalt utförs av en hantverkare ingår i fixartjänsten, till exempel fönsterputs, trädgårdsarbete, snöskottning, avloppsrensning och däckservice.

Kommunen ansvarar för fixartjänsten och sedan den 1 september 2018 är det personal anställd av Danderyds kommun som utför tjänsten.

Vem står för vad?

Fixarens tjänster är gratis men allt material som behövs står du själv för, till exempel skruvar, batterier och glödlampor. Fixaren har med sig de vanligaste verktygen vid besöket.

Så här bokar du Danderyds fixartjänst

Tjänsten bokas per telefon och utförs sedan vanligen inom 4-5 arbetsdagar. För att du ska känna dig trygg kommer våra fixare alltid kunna legitimera sig när de besöker dig.

Telefon: 08-568 911 37

Telefontid vardagar : kl 08.00-09.00. ( Lämna meddelande på telefonsvararen under resten av dagen så ringer vi upp vid tillfälle)