Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Soltorpet

På Soltorpet finns en solig altan som inbjuder till umgänge och härliga samtal.
Utomhusaktiviteter är en återkommande favorit när vädret tillåter!
På Soltorpets grönskande uteplats odlas det mycket,till våra gästers glädje.
Högläsning utomhus en vacker sommardag.
Soltorpets vackra trädgård

Soltorpets dagverksamhet är en biståndsbedömd dagverksamhet för dig demensdiagnos. Vi vill även vara ett stöd för dina närstående så att du kan bo kvar hemma.

Målsättningen är att ge dig en social gemenskap och stimulerande aktiviteter så att du kan behålla dina fysiska, psykiska och intellektuella funktioner så länge som möjligt. Du får en individuell bedömning och vi anpassar aktiviteterna efter dina behov och intressen.

Vi tar emot tolv gäster per dag. Vi har även helgöppet. För att komma till oss vänder du dig till din biståndshandläggare.

En dag på Soltorpet

Gemensam frukost

En dag på Soltorpet börjar med att vi äter frukost tillsammans. Vi erbjuder alltid ett stort urval av dryck, smörgås, pålägg. Maten vi får från vårt kök är mycket god och något som uppskattas av våra gäster. Måltiderna är viktiga stunder på dagen där vi samtalar, umgås och har trevligt.

Stimulerande aktiviteter

Vi brukar också läsa tidningen tillsammans och planera dagens aktiviteter. Vi löser gärna korsord, spelar spel, skrattar och umgås. Ibland ägnar vi oss åt skapande aktiviteter.

Sång och musik

Musik och sångstund är mycket uppskattat av våra gäster. Gamla, välbekanta melodier kan stimulera och öppna dörrar till glada känslor. Vi brukar också vara med på musikstunder som erbjuds i den vackra stensalen på Klingsta.

Grönskande miljö

Vi odlar kryddor, bär och skördar trädgårdens ljuvliga äpplen. Vi använder dem till saft och bakning vid köksaktiviteter.Vi utnyttjar ofta vår vackra utemiljö för promenader i närområdet. Miljön utanför Soltorpet är grönskande med en lugn skyddad park. Vi njuter så ofta vi kan på vår fina uteplats och för dem som önskar längre promenader har vi nära till Edsvikens vatten och fina promenadstråk.