Flerfamiljshus

Bor du i lägenhet i Danderyds kommun ingår avfallshämtningen i din månadsavgift.

En del tjänster går att beställa direkt från lägenheten, andra tjänster måste din fastighetsägare eller bostadsförening beställa. Om du har synpunkter på din avfallshämtning vänligen kontakta fastighetsägaren eller bostadsföreningen.

Matavfall

Fastighetsägaren kan beställa ett matavfallsabonnemang. Samtliga lägenheter i ett hus behöver inte sortera för att kunna ha ett matavfallsabonnemang.

Matavfallsabonnemang

Förpackningar och returpapper

Kommunen hämtar inte förpackningar och returpapper. Om sådant avfall behöver hämtas får fastighetsägaren anlita valfri entreprenör för borttransport.

Återvinning av förpackningar

Pappersåtervinning

Farligt avfall

Det går inte att abonnera på hämtning av farligt avfall. Dock kan respektive hushåll beställa hämtning av farligt avfall vid dörren genom tjänsten Returkassen som innebär kostnadsfri hämtning genom personlig överlämning vid dörren.

Det är inte tillåtet som fastighetsägare till ett flerfamiljshus att samla hushållens farliga avfall t ex i ett soprum för gemensam transport beställd av styrelse eller hyresvärd. För farligt avfall som uppstått i en verksamhet gäller särskilda regler för borttransport.

Farligt avfall för företagare

Återvinning av farligt avfall

Grovavfall

Fastighetsägaren kan abonnera på hämtning av grovavfall.

Grovavfallshämtning

Elavfall

Fastighetsägaren kan abonnera på hämtning av elavfall. Om du abonnerar på hämtning av grovavfall så ingår hämtning av el-avfall utan extra kostnad.

Elavfallshämtning

Textilier

Fastighetsägaren kan beställa textilhämtning. Om du abonnerar på hämtning av grovavfall så ingår hämtning av textilier. 

Textilhämtning

Kundtjänst för avfall

avfall@danderyd.se
Telefon: 08-519 333 00

Uppdaterad: 2021-04-28

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.