Bidra till nya parkbänkar

Både du som privatperson och företag kan sponsra sittplatser i Danderyds parker och natur. Genom sponsring påskyndas upprustningen av parkbänkar och därmed får fler invånare chansen att vistas i och njuta av vår vackra natur.

Varför lämna bidrag till en parkbänk?

Du kan göra det som ett minne av någon närstående, en gåva till allmänheten eller ge det i present till någon. Vi har cirka 350 bänkar i Danderyd idag, vissa av dessa visar brister i skick, placering och tillgänglighet.

Stora delar av vår närnatur saknar helt sittplatser vilket gör den otillgänglig för äldre och de som behöver viloplatser på vägen. Genom sponsringen kan vi skynda på upprustningen av parkbänkarna och därmed ge fler av stadens invånare möjlighet att uppleva och vistas i vår vackra natur.

Övergripande gäller Danderyds kommuns riktlinjer för sponsring. Både företag och privatpersoner får sponsra en parkbänk.

Riktlinjer för sponsring

Översiktskarta

Det här får du som lämnar ett bidrag

  • Ett intyg med en bild på "din" bänk och du blir omnämnd på vår webbplats (valfritt).
  • En vacker skylt på bänken med en text som du själv får utforma.

Sponsringen är tidsbegränsad till 10 år.

Vad kostar det?

För privatpersoner, ideella föreningar och sällskap kostar det 3 000 kronor inklusive moms för en tidsperiod på 10 år. För företag kostar det 10 000 kronor exklusive moms för en tidsperiod på 10 år.

Så här gör du

När du valt område eller plats kontaktar du kommunen

Kontakta kommunen

Du meddelar då:

  • Vilken beteckning/placering bänken har.
  • Vad du vill att det ska stå på mässingsskylten som fästs på bänken.
  • Ditt namn, personnummer/organisationsnummer, telefonnummer och mailadress.
  • Fakturaadress och sponsringsbelopp.
  • Om ditt namn får stå med bland sponsorerna på Danderyd.se.

Vad får det stå på skylten?

Du får utforma vilken text du vill ha på din bänk. Du kan välja antingen 115 eller 120 tecken beroende på hur du vill utforma texten.

Titta gärna på exemplen med skyltförslag. De till vänster i dokumentet tillåter 115 tecken och exemplen till höger i dokumentet tillåter 120 tecken.

Skyltförslag

Texten får inte innehålla kränkande tillmälen. Politisk, religiös eller kommersiell propaganda är inte heller tillåten.

Ingen annan logotyp än Danderyds kommuns logotyp får finnas med. Ett politiskt parti får däremot sponsra en bänk där partiets namn skrivs ut, detsamma gäller för ett företag eller en organisation. Vid tveksamheter kommer tekniska kontoret att föra dialog med dig om textens innehåll. Tekniska kontoret förbehåller sig rätten att avvisa en text som inte uppfyller ovanstående kriterier.

Områden

Här hittar du kartor över de två områden där behovet av nya parkbänkar är som störst. Har du själv specifika önskemål om en plats som behöver en bänk, beskriv denna i ett mejl till vår kundtjänst. Till varje område har vi en förbestämd bänkmodell som passar just där.

Mörbylund

Mörbylunds vackra kustpromenad med tillhörande skogsområde har många vackra utsiktsplatser som förtjänar bra sittmöjligheter. Områdets stigar är en viktig länk i kommunens havsnära promenadstråk. Här ser vi fram emot att ställa upp bänkbord som ger strövare och motionärer möjlighet att fika i det gröna.

Ösbysjöns promenadstråk kommer under året att ses över avseende tillgänglighet, vegetation och säkerhet. Vad vore lämpligare än att också uppdatera de få sittplatser som finns och tillföra nya på passande utsiktsplatser? Det finns mycket gammal och spännande vegetation i området och närheten till gravfältet och kulturlandskapet gör detta område till en trevlig länk i Danderyds välbesökta gångstråk.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.