Portvägen - säkrare korsning vid Enebybergs station

Nu bygger Region Stockholm/SL om korsningen vid Portvägen för att skapa en säkrare trafikmiljö för alla som passerar i området. Under arbetets gång behöver övergången vara avstängd för trafik. Den nya korsningen öppnar vår/sommar 2023 om allt går enligt plan.

Detta görs

Säkrare korsning vid Portvägen

Det blir en planskild korsning med järnvägsbro som gång- och cykeltrafik samt biltrafik kör under. På så sätt separeras tågtrafik från övriga trafikanter.

Ny gångtunnel i höjd med Gethagsvägen

I samband med arbetet vid Portvägen byggs också en gångtunnel under Roslagsbanan. En ny passage som gör det enkelt att ta sig fram i området.


Illustration från Östra Banvägen norr om Portvägen (Region Stockholm/SL)

Så påverkas du

  • Arbetet i området startade i februari 2022.
  • Övergången vid Portvägen behöver hållas stängd för trafik från fram till våren 2023. För gång- och cykeltrafik finns en provisorisk bro på plats.
  • Även korsningen Gethagsvägen/Västra Banvägen hålls stängd till våren 2023.
  • Biltrafik och övrig cykeltrafik hänvisas att ta andra vägar.
  • Under sommaren 2022 är hela Roslagsbanan avstängd i cirka sju veckor.

Senaste nytt från projektet

Det är Region Stockholm/SL som driver projektet. På projektets webbplats hittar du aktuell information samt vanliga frågor och svar. Där kan du också anmäla dig till en SMS-tjänst och få störningsinformation från projektet till din telefon.

regionstockholm.se/portvagen

Om Roslagsbanan

Under 2017–2024 rustar Region Stockholm/SL upp och bygger ut Roslagsbanan. I samband med det byggs ett antal farliga järnvägsövergångar om. En av dem är övergången i anslutning till Enebybergs station.

Korsningen är olycksdrabbad och byggs om för att skapa en mycket säkrare trafikmiljö för alla som passerar spårområdet. Det är Region Stockholm/SL som driver projekten. Danderyds kommun medfinansierar den planskilda korsningen vid Portvägen. Danderyds kommun finansierar tunneln vid Gethagsvägen.

Uppdaterad: 2022-11-15

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.