Portvägen - säkrare korsning vid Enebybergs station

Region Stockholm/SL bygger en planskild korsning vid Enebybergs station för att skapa en säkrare trafikmiljö för alla som passerar. Under arbetets gång är bilvägen avstängd för trafik. Den nya korsningen beräknas kunna öppnas runt årsskiftet, om allt går enligt plan.

Detta görs

Säkrare korsning vid Portvägen

Region Stockholm/SL bygger en säkrare korsning intill Enebybergs station. Det blir en planskild korsning med järnvägsbro som gång- och cykeltrafik samt biltrafik kör under. På så sätt separeras tågtrafik från övriga trafikanter.

Ny gångtunnel i höjd med Gethagsvägen

Vid Gethagsvägen i Enebyberg finns en ny gångtunnel under Roslagsbanan. Den nya passagen gör det enklare att ta sig fram i området. Den nya gångtunneln öppnade i april 2023. 


Illustration från Östra Banvägen norr om Portvägen (Region Stockholm/SL)

Så påverkas du

  • Övergången vid Portvägen hålls stängd för trafik tills arbetet är klart. För gång- och cykeltrafik finns en provisorisk bro på plats.
  • Biltrafik hänvisas till att ta andra vägar. Se skyltning på plats och ta del av projektets information enligt nedan.

Aktuella driftinformation - Portvägen och Gethagsvägen

Senaste nytt från projektet

Det är Region Stockholm/SL som driver projektet. På projektets webbplats hittar du aktuell information samt vanliga frågor och svar. Där kan du också anmäla dig till en SMS-tjänst och få störningsinformation från projektet till din telefon.

regionstockholm.se/portvagen

Om Roslagsbanan

Under 2017–2024 rustar Region Stockholm/SL upp och bygger ut Roslagsbanan. I samband med det byggs ett antal farliga järnvägsövergångar om. En av dem är övergången i anslutning till Enebybergs station.

Korsningen är olycksdrabbad och byggs om för att skapa en mycket säkrare trafikmiljö för alla som passerar spårområdet. Det är Region Stockholm/SL som driver projekten. Danderyds kommun medfinansierar den planskilda korsningen vid Portvägen.

Danderyds kommun finansierade gångtunneln under Roslagsbanan vid Gethagsvägen.

Uppdaterad: 2023-11-30

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.