Kvarnparken: Vi byter ut parkbänkarna

Danderyd

Gäller från: 4 mars 2021 07:00

Beräknas klart: 1 maj 2021 17:00

Efter lång och trogen tjänst byter vi ut parkbänkarna i Kvarnparken. Upprustning sker under mars månad för att göra det mer trivsamt att vara utomhus och träffas i parken.

Nya bänkar på plats!
De gamla parkbänkarna återbrukas.

Detta görs

  • De gamla parkbänkarna är över 20 år gamla. Därför tar vi bort dessa och monterar 20 st nya parkbänkar. De gamla bänkramarna kommer att renoveras och sättas ut på andra platser i kommunen.
  • I samband med arbetet ändrar vi också placeringen av bänkarna. Marken i parken är fuktig vilket gör att bänkarnas fundament slits ut av käle. Därför passar vi på att placera bänkarna på bättre platser i parken.
  • Bänkarna i sig är i trä och kommer att åldras vackert samtidigt som de är mer hållbara över tid. Några av sofforna kommer att ha påhängsbord för den som har med sig kaffetermos.
  • Utöver det utökar vi också perennerna i parken genom att återbruka plantor som blivit över från Cedergrenska parken. Vi planterar också nya tulpaner i parken.

Tulpan.JPG

Så påverkar det dig

  • Det kommer vara arbeten som pågår i parken. För att göra minimal åverkan på marken kommer det mesta göras med armkraft och spade, eventuellt någon mindre maskin.

Frågor

Kontakta kommunen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.