Öppna förskolor

Öppna förskolan är en mötesplats för hemmavarande föräldrar och barn mellan 0-5 år som står för värme, trivsel, tillgänglighet, gemenskap, stöd, stimulans, erfarenhet och kunskap. Verksamheten är avgiftsfri och utformas efter besökarnas behov. Välkomna till oss!

Öppna förskolan håller just nu stängt!

Öppna förskolan kommer att hålla stängt resten av våren och öppnar igen till hösten, då i anslutning till de nyrenoverade lokalerna på Slånbärsvägen 1. Under augusti kommer verksamheten sannolikt att bedrivas utomhus.

Bakgrunden till stängningen är coronavirusets spridning och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att begränsa sammankomster med ett större antal deltagare. Dessutom behövs personalen från öppna förskolan på skolor och fritidshem under våren, då det där varit en större frånvaro bland personalen än normalt.

Mer om öppna förskolan

Här arbetar utbildade förskollärare som kan ge råd och stöd i ditt föräldraskap och information om andra kommunala verksamheter. Här finns plats för samtal, lek och skapande.

Våra aktiviteter syftar till att stärka den viktiga anknytningen mellan förälder och barn och stimulerar barnets språkutveckling och nyfikenhet.

Vi ber er att tänka på och respektera smittorisken och hålla sjuka barn hemma från öppna förskolan enligt barnhälsovårdens föreskrifter:

  • vid feber bör barnet bör barnet vara feberfritt minst 1 dygn
  • vid magsjuka gäller minst 48 h från sista kräkning/diarré
  • titta alltid på barnets allmäntillstånd dvs hur barnet äter, sover och deltar i dom vardagliga aktiviteterna.

Vi erbjuder fotografering och hjärt-lungräddning (HLR) och ett par gånger om året anordnar vi gemensamma utflykter. Vi har även ibland uteaktiviteter med möjlighet till korvgrillning.

Kontaktinformation

Bildningsförvaltningen

Om du har frågor eller synpunkter:

Kontakta oss

Box 66, 182 05 Djursholm

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.