Vårt kök

Vår egen kock planerar och lagar vår mat och serverar lunch, mellanmål och frukt varje dag. Maten lagas från grunden och matsedeln utformas för att ge barnen en god och varierad kost.
Barnen är delaktiga genom att turas om att vara "dukvärdar". De dukar borden tillsammans med en pedagog och får följa med till köket för att hämta maten som sedan presenteras för kompisarna.
Tillsammans med barnen källsorterar vi och matavfallet går till biogasinsamling.
Matrådet träffas två gånger per år och består av rektor, kock, pedagoger och barnrepresentanter.
Specialkost
Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.
Läs mer om vad som gäller kring specialkost
Krav-certifierat
Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.