Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vårt kök

På Kevinge förskola serveras god, näringsrik och hemlagad mat. I stort sett all mat lagas från grunden, av vår kock Slobodan.

Ekologiska råvaror

Fokus i köket ligger på kravmärkta och ekologiska råvaror, MSC-märkt fisk och svenskt kött. Överbliven mat sorteras och blir till biogas.

Matlagningen grundas på så liten klimatpåverkan som möjligt, med råvaror som i sin tillverkning har minsta möjliga koldioxidutsläpp, vilket i praktiken betyder mer fisk-, kyckling- och vegetariska rätter men färre korv-, gris- och nötköttsrätter.

Till lunch serveras en varierad kost med flera olika grönsaker. Några gånger i veckan får vi även nybakat bröd till mellanmål.

Vi äter lunch ca 11.00 och mellanmål ca 14.00. Frukt serveras på förmiddagen och på eftermiddagen.

Matsedeln ligger ute på Förskoleappen och uppdateras varje vecka. Om ni har några frågor eller funderingar som rör maten eller specialkost är ni välkomna att ta kontakt med vår kock Slobodan.

Fråga kocken

Slobodan Patkovic

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.