Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vår miljö

Majstigens Förskola ligger nedanför Petruskyrkan i Stocksund, i ett lugnt villaområde med närhet till tre skogar som vi ofta gör små och stora utflykter till.

Skogsutflykter

Under skogsutflykterna kan barnen utforska naturen på ett roligt sätt och på samma gång lära sig mer inom ämnena naturvetenskap, teknik och matematik.

I vår närmiljö finns även Stockhagens idrottsplats. Här kan vi spela fotboll, hoppa längdhopp, springa 60 meter eller åka skridskor. Vi kan också besöka lekparken eller åka stjärtlapp i Mörbyguppet samt besöka biblioteket i Stocksunds centrum.

Vår gård

Vår gård består av kuperad terräng och lummiga buskage vilket inspirerar barnen till idérika och fantasifulla lekar. Det finns också möjlighet till att cykla, gunga samt klättra i klätterställningen.

De som vill, kan hoppa hage, rida på egentillverkade käpphästar, bygga med utelego eller leka rollek i vår lekstuga. Sedan två år tillbaka har vi också ett soltak på en av våra tre sandlådor. Detta fick vi så barnen kan sitta i skuggan och leka i sandlådan även under soliga sommardagar.