Till innehållet
Översätt

No translation right now

We are experiencing some technical problems with the Google translate functionality at the moment and are investigating.

Kök på Majstigens förskola

All mat på förskolan lagas av vår kock Eduardo. ”Han lagar den godaste mat som finns”, säger barnen.

All mat lagas från grunden

Majstigens målsättning är att varje dag servera barnen en näringsriktig och varierad kost. Därför bakar Eduardo bröd själv samt att mestadels av maten lagas från grunden. På så sätt kan han använda sig av så stor del av ekologiska varor som möjligt bl.a. mjölk och frukt.

Grönsaksfat

Luncherna varierar men varje vecka innehåller en fiskdag, en vegetarisk och en dag då soppa serveras. Varje dag serveras grönsaker av olika slag som barnen får ta del av och smaka på. På förmiddagarna serveras frukt och på eftermiddagen äter vi mellanmål som består av smörgås med pålägg och varierad dryck.

Matlagning utomhus

Om och när vädret tillåter försöker vi att så ofta som möjligt laga mat utomhus. Detta görs på vår fantastiska grillplats, över öppen eld och på vår stora muurikkapanna. Då tillagar vi allt från stompa, kycklinggryta till hamburgare, allt efter önskemål och tillfälle. Finns det något godare än att njuta av en lunch utomhus?

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering. 

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.