Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vårt kök

All mat på förskolan lagas av vår kock Jeanette. ”Hon lagar den godaste mat som finns”, säger barnen.

All mat lagas från grunden

Majstigens målsättning är att varje dag servera barnen en näringsriktig och varierad kost därför bakar Jeanette bröd själv samt att mestadels av maten lagas från grunden. På så sätt kan hon använda sig av så stor del av ekologiska varor som möjligt bl.a. mjölk och frukt.

Grönsaksfat

Varje dag serveras en gemensam frukost i en av förskolans lokaler där barn i alla åldrar får en mysig start på morgonen. Luncherna varierar och varje dag serveras färgrika grönsaksfat som barnen får ta del av och smaka på. Varje förmiddag och eftermiddag serveras frukt.

Matlagning utomhus

Om och när vädret tillåter försöker vi att så ofta som möjligt laga mat utomhus. Detta görs på vår fantastiska grillplats, över öppen eld och på vår stora muurikkapanna. Då tillagar vi allt från stompa, kycklinggryta till hamburgare, allt efter önskemål och tillfälle. Finns det något godare än att njuta av en lunch utomhus?

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.