Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Kök på Sätraängs förskola

Måltiderna är en viktig, social aktivitet hos oss på förskolan. Maten på förskolan är god, hemlagad och ekologisk i så stor utsträckning som möjligt.

Vid måltiderna får barnen träna sig i små grupper på att räkna, att lyssna och visa respekt för andra och att vänta på sin tur. Barnen turas om att vara matvärdar och hämta maten.

Det serveras lunch och mellanmål varje dag samt lunch och mellanmål. Barnen får även delta i matråd där de kan tycka till om maten och ge förslag på rätter de vill äta.

Barnen om maten:

”Jag älskar alla soppor som finns här”
”Detta var det godaste jag ätit”
”Jag kan äta hela dagen”
"Det är en smak en god smak"

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

I vårt kök är minst 25 procent av livsmedlen godkända enligt Kravs regler. Det betyder att de vegetabiliska livsmedlen är ekologiska, att fisken är hållbart fiskad och att köttet är ekologiskt och Krav-märkt. Minst 50 procent av de godkända livsmedlen är Krav-märkta. Vårt kök har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering. 

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.