Vårt kök

Vi har en egen kock som lagar maten från grunden varje dag.
Hemvisterna äter lunch i olika matlag. Matsituationen på förskolan är en viktig pedagogisk aktivitet. Det är ett tillfälle för barnen att träna på bordsskick, samarbete, vänta på sin tur, föra samtal o.s.v.
Barnen på de äldres hemvister har daglig salladsbuffé.
Barnen serveras lunch och mellanmål.
De barn som är kvar efter 16.45 serveras frukt.
Exempel på lunch:
- Gulasch med pasta
- Panerad fisk med potatis och sås
- Tomatsoppa med mjukt bröd och pålägg
- Köttbullar med potatis
- Kebabbuffé med ris
Specialkost
Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.
Läs mer om vad som gäller kring specialkost
Krav-certifierat
Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.