Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Vårt kök

I hjärtat av Vitsippan finns köket och där arbetar vår utbildade kock Robert. Han har lång erfarenhet och ser till att alla barn får näringsrik och god mat varje dag.

Maten lagas med kärlek och det märks. Dofter av nybakat bröd och vällagad mat sprids i huset. För barnen blir köket och maten en naturlig och självklar del av vardagen på förskolan.

Hemlagat och hembakat

Robert serverar frukost, lunch och mellanmål, och varje dag serveras grönsaker och frukt. Det allra mesta lagas från grunden och ett ekologiskt tänk genomsyrar matlagningen.

Vi äter på våra respektive avdelningar och måltiden är en lugn och trevlig stund där barnen reflekterar och samtalar om dagen tillsammans med pedagogerna.

Specialkost

Alla ska känna sig trygga i de olika situationer där vår mat serveras. Om ett barn eller en elev av någon anledning inte kan äta den ordinarie kosten finns det möjlighet att få specialkost.

Läs mer om vad som gäller kring specialkost

Krav-certifierat

Minst 25 procent av det totala inköpsvärdet av livsmedel i vår kök består av Krav-märkta, EU-ekologiska och/eller MSC-märkta produkter. Av dessa utgör andelen Krav-märkta produkter minst 50 procent. Köket har därmed en stjärna enligt Kravs certifiering.

Bild med logotype för kravcertifiering, en stjärna.