Dialog om det minoritetspolitiska arbetet

Danderyds kommun har tagit fram riktlinjer för det minoritetspolitiska arbetet. Syftet med riktlinjerna är att ge ramarna för hur Danderyds kommun ska arbeta för att säkerställa att de nationella minoriteternas rättigheter tillgodoses.

Människor i möte på arbetsplats

Nu finns möjlighet för dig som tillhör en eller flera av de nationella minoriteterna (romer, judar, samer, sverigefinnar och tornedalingar) att tycka till och komma med frågor om innehållet i riktlinjerna. Detta kan du göra genom att mejla utredare Molly Grönlund Müller eller ringa henne på nummer 08-501 320 33 senast den 21 juli.

Det finns även möjlighet att ställa frågor på plats i Entrétorget i Mörby centrum torsdagen den 21 juli kl 10-12. Synpunkter och åsikter kommer sedan tas i beaktande när ärendet tas upp för beslut i kommunfullmäktige.

Här hittar du riktlinjerna:

riktlinjer för det minoritetspolitiska arbetet

Välkommen med dina synpunkter!

Uppdaterad: 2022-06-23

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.