Program: Vecka Fri från Våld 2023

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. Under veckan finns ett antal olika evenemang där vi belyser våld i nära relationer.

Vad är våld i nära relation?

Våld i nära relationer kan handla om hot, tvångssex, nedlåtande ord, utpressning, skadegörelse hemma, hedersrelaterat våld, aggressivt beteende, isolering och kontroll. Om du är utsatt, om du utövar våld, om det förekommer våld i din familj eller om du orolig för någon du tror är utsatt så finns det hjälp att få! Du är inte ensam.

Få hjälp vid våld

Program En vecka fri från våld

16/11 Författarföreläsning om sexhandel med Simon Häggström

Simon Häggström är författare och polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Utifrån sina böcker kommer han att berätta om den sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle.

21/11 Utställning om relationsvåld mot äldre

Kommunen har en särskild utställning om hur våld i nära relation kan te sig för äldre. Det sker i samband med Seniordagen där flera organisationer och företag som riktar sig till äldre personer deltar. Tis 21 nov kl.11.00-15.00.

Läs mer om Seniordagen

22/11 Föreläsning: ”Du ska inte bära skammen för det som hänt”

Maria Lundberg har skrivit boken ”Du ska inte bära skammen för det som hänt”, om sin uppväxt med våld i hemmet. Hon pratar om barns utsatthet och vad vuxenvärlden kan göra.

27/11 Föreläsning med Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf är skådespelare och komiker. Hon har skrivit boken ”Brev till mannen”. Föreläsningen utgår från teman i boken – det handlar om känslor, sex, våld, maskulinitet.

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen med Bianca Kronlöf

Om arbetet mot våld i nära relationer

Danderyds kommun arbetar dagligen med att förebygga och minska konsekvenser av relationsvåld. Under "Vecka fri från våld" (20-26 november) kraftsamlar kommunen i samverkan med andra aktörer och intensifierar informationskampanjer, utbildningar, möten och samtal. Syftet är att fördjupa kunskaper och ett mål är att fler som behöver stöd ska få det. Det finns flera föreläsningar som är öppna för allmänheten.

Trygg i Danderyd

Box 66, 182 05 Djursholm

Handläggare
Annette Lindell
trygg@danderyd.se
08-568 910 78

Uppdaterad: 2023-11-23

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss att förbättra danderyd.se

Tack för ditt svar.