Företag och näringsliv

På gång för dig som företagare

"Walk and talk har blivit en rolig tradition"

Tack alla företagare, tjänstemän och politiker som deltog i dagens walk and talk om företagsklimatet. Vilka bra frågor som kom upp! Vilka bra diskussioner det blev! Och vilka bra synpunkter som kom in om hur vi kan göra Danderyd bättre tillsammans!

Näringsliv & arbete För företagare
Första symboliska spadtaget för vård- och omsorgsboendet  vid Bragevägen i Djursholm. Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.

Byggs nytt vård- och omsorgsboende i Danderyd

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.

Kommun & politik Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare Seniorer

Många var nyfikna på Danderyds framtid

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, talade nyligen vid kommunens företagsfrukost om Danderyds möjligheter att ligga i framkanten i stället för att backa in i framtiden: ”Vi har ett fantastiskt sjukhus som behöver plats att utvecklas genom en ny detaljplan. Här finns möjlighet för näringslivet att spela en viktig roll.”

Kommun & politik Bygga, bo & miljö Näringsliv & arbete För företagare

Första spadtaget för framtidens skola i Enebyberg

Danderyds kommun planerar en rad förbättringar av Enebybergs skola de närmaste åren. I veckan togs ett symboliskt första spadtag inför ombyggnaden av den äldsta skolbyggnaden Eneby. "Det här är ett bra exempel på att Danderyd både kan bevara och utveckla.  Vi ska bevara denna vackra skolbyggnad från 1911 och samtidigt utveckla det till en skola som möter dagens elevers behov och vår målsättning om att ha den bästa skolan", säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).

Kommun & politik Förskola & skola Bygga, bo & miljö För företagare
Kvinna sitter och skriver i ett block

Danderyds kommun vill förbättra tillgänglighet och effektivitet

Danderyds kommun jobbar hårt för att skapa en god service och ett gott bemötande i företagsrelaterade ärenden. Här ska företag kunna växa och utvecklas och genom en serviceinriktad myndighetsutövning få stöd att göra rätt.

Näringsliv & arbete För företagare

Byggstart för vård- och omsorgsboendet i Djursholm

Kommunens strävan är att invånare ska kunna bo kvar i hemkommunen även på äldre dagar, men det har saknats tillräckligt med omsorgsplatser inom Danderyds gränser. Därför byggs nu kommunens första korttidsboende och ytterligare ett vård- och omsorgsboende i Djursholm.

Omsorg & socialt stöd Bygga, bo & miljö För företagare Seniorer
Uppdaterad: 2023-02-27