Årets Pep-skola har utsetts – Stocksundsskolan på andra plats!

Nyligen avgjordes White Guide Junior där tio skolor i landet var nominerade till Årets Pep Skola, för sitt aktiva arbete med fysisk aktivitet och goda, näringsriktiga måltider. På andra plats kom Stocksundsskolan i Danderyd!

Grattis elever och personal som går på en skola där dagarna förgylls av både rörelseglädje och välsmakande måltider i en naturskön restaurang!

Så här lyder motiveringen:

En skola det svänger om

Onsdagsdans, torsdagsjogg, friluftsteman och dansutmaningar – varje dag är en dag av rörelseglädje på Stocksundsskolan – och det gäller både fritids och ”riktiga” skolan. I köket basar Kathrine von Stein och hennes kollegor. Genom deras försorg får skolans cirka 500 barn och pedagoger njuta av fyra rätter plus soppa och en härlig salladsbuffé varje dag.

Vi bjuds på fiskgratäng med räkor och kokt potatis, vegoalternativet omelett med broccoli, kyckling i curry med ris, fiskbullar med kokt potatis och vitkålssoppa med köttfärs och tomat. Restaurang Norrsken är en meditativ dröm med naturbilder som projiceras på filmduk, soffor och skön musik. Här är matstunden lugn och trivsam, med på rasterna och fritids svänger det rejält!

Läs mer om Stocksundsskolan

Läs mer om maten i våra skolor