Dags att vårfixa i trädgården?

Tro det eller ej, men snart är det vår! Många är därför ivriga att göra fint i trädgården. Men vad gör du av trädgårdsavfallet?

Jo, du kan kompostera det på fastigheten i en trädgårdskompost, ta det till Hagby återvinningscentral (om mindre än 1 km) eller ta det till den mobila återvinningscentralen.

Under trädgårdssäsongen kan vi hämta smått trädgårdsavfall hemma hos dig!

Tjänsten är perfekt för dig som inte har kompost och vill slippa åka till återvinningscentralen eller den mobila återvinningscentralen. Du kan välja mellan att få hämtning 8 gånger eller 17 gånger per säsong, som är mellan april och november. Kostnad för 2019:

Hämtning 8 gånger per år - 601 kr/år
Hämtning 17 gånger per år - 1 147 kr/år

Du får ett 370 liters kärl där du kan slänga avfallet. Kärlet ska vara utställt vid fastighetsgräns i anslutning till tomtingång/-infart på hämtdagen. Vi tömmer kärlet utifrån ett schema. Schema skickas ut inför varje säsong. Saknar du ett schema är du välkommen att kontakta kommunens kundtjänst för avfall eller använda vår e-tjänst för att beställa ett schema.

Visste du att om du sorterar ditt trädgårdsavfall får du dessutom en lägre kostnad om du vill ha hämtning av fallfrukt till hösten. Fällda träd, stubbar, stora mängder jord, sten eller grus räknas inte som smått trädgårdsavfall.

Kontakta kommunens kundtjänst för avfall så hjälper vi dig!

Tfn: 08-519 333 00

danderyd.se@suez.com

När kommer den mobila återvinningscentralen till Danderyd?

Mer information om trädgårdsavfall