Snart kommer matavfallspåsarna!

Under april/maj månadsskiftet kommer Suez att leverera en ny årsförbrukning av matavfallspåsar till villahushåll som sorterar och bor på väster sida om E18.

En gång om året får alla hushåll i enfamiljshus som sorterar matavfall en årsleverans med matavfallspåsar. Det är 240 påsar (3 buntar á 80 st) vilket med god marginal ska räcka under ett år. Om påsarna trots allt skulle ta slut så finns fler att hämta i Information Danderyd, plan 4, i Mörby Centrum.

För att minska användningen av påsar, tänk på att du inte behöver använda dubbla påsar. Är matresterna mycket blöta kan lite tidnings- eller hushållspapper istället läggas i botten av påsen för extra stadga. Använd även slaskskrapan för att pressa ut den mesta vätskan i vasken från matresterna innan du lägger ned dem i matavfallspåsen. Och glöm inte att avända den gröna hållaren som du fick i ditt startpaket. Den hjälper påsen att andas och inte blöta igenom.

Vad gäller flerfamiljshus så beställer fastighetsägaren påsar genom kommunens kundtjänst för avfall Suez. För boende på öster sida om E18 levereras en årsförbrukning i november - ett år efter att senaste årsförbrukningen levererats.