Gott betyg i sociala medier under februari

Under februari månad fick Danderyds kommuns närvaro på Facebook ett gott betyg enligt siffror från statistikverktyget Smampion som jämför olika sidor. Danderyds kommun rankades som tredje bästa kommun med en poäng på 92 av 100 möjliga. Det var bara Oskarshamn och Sjöbo kommun som rankades högre med 94 respektive 93 poäng. Totalt ingår 278 kommuner och städer i jämförelsen.

Vilka faktorer påverkar resultatet?

Hur kommuner och företag rankas i Smampios rapporter beror på en mängd faktorer som tillsammans bedöms och vägs in. Poängen påverkas av tillväxt, engagemangsgrad, viralitet, kommentarer, delningar och räckvidd i en helhetsbild.

Sedan september 2020 har Danderyds kommun stadigt förbättrat sin rankning enligt Smampions statistik. I september-oktober fick Danderyds kommunen ett betyg på 67 poäng och rankades då på plats 28 av Sveriges kommuner. I slutet av året, under perioden november-december hade vi ökat vårt resultat och fick då 75 poäng. Under denna period rankades vi som den 18:e bästa kommunen med närvaro på Facebook.

Inledningen av 2021 har visat på ytterligare tillväxt och bättring i vår närvaro där vi lyckats få hela 92 poäng och en tredje plats i Smampions rankning av Sveriges kommuner. Totalt ingår 278 kommuner och städer i jämförelsen.

Danderyds kommun använder Facebook som en av flera kanaler för att kommunicera och berätta om aktuella händelser och projekt, samhällsinformation och om hur kommunens verksamheter skapar mervärde.

Resultat - topplista Facebook närvaro februari 2021

Smampion1.jpg

[ Källa: Smampion ]

Danderyd rankas högre än både Täby och Österåkers kommun

Under februari rankades vi högre än både Täby och Österåkers kommun som då hamnade på plats 15 (Täby) och 6 (Österåker).

Smampion2.jpg

[ Källa: Smampion ]