De får Danderyds kommuns ungdomsledarstipendium 2021

Årets ungdomsledarstipendium tilldelas Alyona Teterukovsky från Enebybergs IF Konståkning och Amy Svanberg från Stocksunds Scoutkår, detta efter ett beslut från kultur- och fritidsnämnden. Tillsammans får de dela på 15 000 kr.

Kultur- och fritidsnämnden utser varje år två stipendiater som tilldelas Danderyds kommuns ungdomsledarstipendium på totalt 15 000 kronor. Nominera till stipendiet kan alla föreningar som är verksamma i kommunen göra. De som nomineras ska genom sitt ideella arbete ha bidragit till att utveckla sin förening.

Amy Svanberg, Stocksunds scoutkår får blommor av kultur- och fritidschefen Håkan Arfwedson.

I motiveringarna står bland annat att som tränare hittar Aloyna Teterukovskys tiden för varje individ, både på isen och utanför och att hon har ett brinnande intresse för att utveckla Danderyds barn och ungdomar inom sporten konståkning. Där står även att Stocksunds scoutkår tack vare Amy Svanberg har fått nytt liv och att hon som långvarig medlem och nu som ledare är en viktig anledning till att föreningen vuxit och fortsätter att växa.

Grattis Alyona och Amy!

På bilden högst upp ses kultur- och fritidschef Håkan Arfwedson dela ut blommor till Alyona Teterukovsky från Enebybergs IF Konståkning.