Fler av Danderyds ungdomar får feriejobb i sommar

"I dessa tider då många sommarjobb ställs in är det extra roligt att vi tack vare engagerade chefer och den statliga satsningen på ungdomsjobb kommer att kunna erbjuda 95 feriejobb istället för 65," säger HR-chef Åsa Anthony.

Under denna vecka får alla ungdomar besked om de fått feriearbete och inom vilken verksamhet.  

Vad kommer ungdomarna att arbeta med?

Feriearbeten erbjuds inom förskolan, idrottsplatser, parkskötsel, vattenläger, kulturläger, kommunledningskontoret och projektet Ungt fokus. Till skillnad från tidigare år erbjuds denna sommar inga feriarbeten inom äldreomsorgen.

Inom förskolan kommer ungdomar delta i aktiviteter med barnen. På idrottsplatserna samt parkerna kommer det handla om skötsel av kommunens idrottsplatser respektive parker och rabatter.

På vattenlägret innebär arbetet att hjälpa till på ett läger för barn 11-13 år. Det blir mycket bad, segling, kanot och vattenskidor.

På kulturlägret får ungdomarna hjälpa till att leda grupper av barn som provar olika konstformer som teater, dans, bild och form och musik under några dagar. Detta varvas med roliga aktiviteter i Kvarnparken.

På kommunledningskontoret består feriearbetet av administrativt arbete på webbredaktionen eller ekonomiavdelningen.

Inom Ungt fokus kommer ungdomar att jobba i ett projekt med mål att ta fram hur man bäst jobbar med kommunens ungdomsverksamhet. Det omfattar marknadsföring, event och kommunikation.

Feriearbetet är indelat i tre perioder och varje period består av 2 veckor.

Period 1: 15 juni-26 juni

Period 2: 29 juni-10 juli

Period 3: 3 augusti-14 augusti