Entreprenörer på promenad i samtal om Danderyds företagsklimat

I Svenskt Näringslivs senaste mätning av företagsklimatet i Sverige för år 2021 landar Danderyds kommun på plats fyra av Sveriges 290 kommuner. I årets enkät som ligger till grund för rankingen 2022 ger företagen återigen kommunen ett högt sammanfattande omdöme av företagsklimatet. Attityden till företagande, infrastruktur och företagens påverkan av brottslighet och otrygghet är andra frågor som får bra betyg. Enkätundersökningen redovisades den 1 juni på Djursholms slott efter en "Walk and talk".

Walk-and-talk om Danderyds företagsklimat

Ett tjugotal företagare samtalades med förtroendevalda och tjänstepersoner under några timmar den 1 juni på Djursholms slott för att prata om företagsklimatet i Danderyds kommun. Träffen inleddes med en promenad och i samband med lunchen redovisade Jessica Drugge från Svenskt Näringsliv den årliga enkätundersökning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Danderyds kommun kom på 4:e plats i 2021 års undersökning, en position man såklart gläds åt men samtidigt arbetar för att ytterligare förstärka.

Ökat samarbete och stärkt dialog 

- Det är otroligt kul att Danderyd får så fina resultat. Men vi kan också se i enkätsvaren att vi behöver stärka dialogen och kommunikationen med företagen. Det arbete har inleds nu, bland annat genom att ses som vi gör idag, men också i form av att vi ökar samarbetet mellan skola och näringsliv, involverar näringslivets perspektiv i trygghetsfrågan och utökar kommunikationskanalerna, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det företagarna själva önskar

Dagens "Walk and talk" var en av flera näringslivsträffar som skett under våren.
- Vi är och vill fortsätta vara en företagarvänlig kommun och som ett led i det behöver vi höra vad företagarna i kommunen tycker att vi ska fokusera på. Därför kommer dagens diskussion följas upp av bland annat en workshop till hösten, säger Anna Wallin, näringslivsstrateg i Danderyds kommun.