Föreningarna som fixar festligt valborgsfirande

Snart är det valborg och ett festligt firande erbjuds på flera olika platser i kommunen. Arrangerar gör precis som vanligt några av Danderyds föreningar.

- Det är fantastiskt med dessa drivna personer som lägger ned så mycket tid och engagemang på att anordna någonting riktigt fint för alla åldrar här i Danderyd. Vi från kommunen stöttar kring förutsättningarna, men arrangemangen planeras och genomförs av föreningarna, säger Henrik Thureson, kultur- och fritidschef i Danderyds kommun.

Årets valborgsfiranden äger rum i Germaniaparken i Djursholm, i Svanholmsparken i Stocksund, i Kvarnparken i västra Danderyd och på Kolgaängen i Djursholm. Arrangerar gör Djursholms Forntid och framtid, Sällskapet Amorina, Danderyds hembygdsförening och Djursholms Ekeby Villaägareförening.

- Jag vet att flera av föreningarna behöver fler som hjälper till med arrangemangen. Så om man vill bidra till att det blir ett fint firande vid både valborg och midsommar även framöver, tycker jag att man ska kontakta dem och engagera sig. Det brukar vara roligt! säger Henrik Thureson.

Läs mer om årets valborgsfirande här

 

Ta hand om ditt eget trädgårdsavfall

Det är förbjudet att dumpa trädgårdsmaterial på brasorna utan en direkt överenskommelse med föreningarna som anordnar firandena.

Kompostera eller återvinn ditt trädgårdsavfall

Regler för eldning av trädgårdsavfall