Friidrottsevenemang för elever utan kommunen som medarrangör

Sedan flera år arrangerar idrottsföreningen Danderyd SK en friidrottstävling för kommunens unga, som går under namnet Danderyds OS. Danderyds kommun är inte delaktig i arrangemanget, mer än att idrottsplatsen där tävlingarna äger rum ägs av kommunen.

De barn och elever som vill delta i tävlingarna kan göra det genom att anmäla sig till idrottsföreningen. Deltagarna kan också välja om de vill tävla i sin skolas namn. Det finns däremot ingen koppling mellan Danderyds kommunala skolor och själva arrangemanget.

- Det är förstås viktigt att barn och unga rör på sig, och jag vet att det är ett väl arrangerat evenemang som varit mycket populärt genom åren. Men, med tanke på det rådande smittläget i länet och att vi på våra skolor undviker vi alla former av större folksamlingar, känns det viktigt för oss att klargöra att detta inte är ett arrangemang som vi är delaktiga i, säger Maria Weståker, chef för Danderyds kommunala grundskolor och gymnasium.

- Den som vill delta kan förstås göra det, men jag uppmanar gärna till viss försiktighet, även om tävlingarna hålls utomhus och på ett relativt stort område.

Danderyd SK har meddelat att de kommer att göra vad de kan för att undvika risken för smittspridning på plats.