Meritvärdet för Danderyds elever i åk 9 högst i landet

Eleverna som gick ut årskurs 9 vid Fribergaskolan och Mörbyskolan i våras gjorde det med ett meritvärde som var det högsta i landet. Det visar Skolverkets officiella statistik som nu har publicerats.

Det genomsnittliga meritvärdet för de elever som i juni gick ut årskurs 9 vid Danderyds två kommunala högstadieskolor – Mörbyskolan och Fribergaskolan – var 275, detta med kommunens nyanlända elever inräknade. Motsvarande siffra från förra året var 274,5. Detta innebär att värdet har höjts för tredje året i rad och att det i år det högsta bland landets alla 290 kommuner.

Det maximala värdet är 340 meritvärdespoäng vilket motsvarar betyget A i 17 olika ämnen.

- Vi har fantastiskt duktiga elever och lärare i våra skolor och att de trots pandemin kunnat nå så här fina resultat är minst sagt imponerande, säger Maria Weståker, verksamhetschef för Danderyds grundskola och gymnasieskola.

Andelen elever i Danderyds kommunala högstadieskolors årskurs 9 som nådde kunskapskraven i samtliga ämnen – det vill säga minst E – var 91,7 procent för. Detta är näst högst i Stockholms län efter Täby. Andelen elever som efter att ha avslutat årkurs 9 var gymnasiebehöriga var 95,9 procent, vilket ger en tredjeplats i länet efter Vaxholm och Lidingö.

Mer information

Ta del av Skolverkets statistik