Dags att ansöka och nominera till årets stipendier

Nu är det möjligt ansöka om 2024 års kulturstipendium och att nominera till ungdomsledarstipendium samt hedersplakett för kulturgärning. Kultur- och fritidsnämnden utser sedan stipendiaterna efter de ansökningar och förslag som inkommit.

Ung tjej med pensel.

Kulturstipendium till unga talanger

Är du under 19 år och har en talang inom musik, dans, litteratur, konst, konsthantverk, teater, film eller foto? Passa då på att ansöka om Danderyds kommuns kulturstipendium för 2024. Stipendiet är på totalt 50 000 kronor, en summa som delas mellan flera stipendiater.

Läs mer och se filmen om hur du gör för att ansöka

Årets ungdomsledare

Känner du en ungdomsledare som gjort skillnad för sin förening och som aktivt bidragit till föreningens utveckling? Nominera då personen till Danderyds ungdomsledarstipendium. Två ungdomsledare kommer att få dela på totalt 15 000 kronor.

Så här gör du för att nominera till årets ungdomsledare

Hedersplakett för kulturgärning

Danderyds kommuns hedersplakett för kulturgärning tilldelas en eldsjäl som har gjort en värdefull och uppskattad gärning inom till exempel litteratur, konst, musik, teater, dans, film, foto eller hembygdsvård. Vem vill du nominera?

Så här gör du för att nominera till hedersplakett för kulturgärning

Senast den 18 februari

Tänk på att din ansökan och nominering måste vara inskickad senast den 18 februari. Utdelning sker den 6 juni, under festliga former på Djursholms slott.