Nu är det dags att ansöka om SL:s skolkort

Elever som går i årskurs 7-9 i en skola i Danderyd och som är folkbokförda i kommunen, kan vara berättigade till SL:s skolkort. En ny ansökan måste göras inför varje läsår och nu är det dags att ansöka om skolkort inför hösten.

Skolkortet gäller för resor med SL-trafiken i Stockholms län, samt pendeltåg till och från Bålsta och Gnesta. Kortet gäller helgfri måndag till fredag mellan klockan 04:30 och 19:00.

För att få SL:s skolkort måste följande kriterier uppfyllas:

  • Eleven är folkbokförd i Danderyds kommun.
  • Eleven går i en skola i Danderyds kommun som följer den svenska läroplanen, det vill säga Fribergaskolan, Mörbyskolan eller Viktor Rydbergs samskola.
  • Det närmaste gång- eller cykelavståndet mellan elevens folkbokföringsadress och skolan är minst 4 km. Avståndet mäts med hjälp av Google Maps.

Elever som bor i Enebyberg eller på Tranholmen behöver inte göra någon ansökan om SL:s skolkort. De får kortet automatiskt, förutsatt att de är folkbokförda i Danderyds kommun och går på Fribergaskolan, Mörbyskolan eller Viktor Rydbergs samskola.

Så här ansöker du

Ansökan om SL:s skolkort görs via vår e-tjänst. För att vara garanterad ett SL-kort till skolstarten måste ansökan göras senast den 24 juni.

Besked om ansökan beviljats eller inte skickas till den e-postadress som uppges i ansökan samt till Mina sidor på danderyd.se.

SL-kortet delas ut på elevens skola i samband med höstens skolstart.

Mer information om skolskjuts i Danderyds kommun