Ny bildningsdirektör har utsetts

Den 19 februari tillträder Johannes Pålsson tjänsten som bildningsdirektör i Danderyds kommun. Han kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Ekerö kommun.

Som bildningsdirektör kommer Johannes Pålsson att ansvara för bland annat Danderyds kommunala skolor, förskolor, bibliotek, idrotts- och fritidsanläggningar samt ungdomsverksamheten Ungt fokus.

- Johannes har en bred kunskap för att klara av detta viktiga uppdrag. Hans långa erfarenhet av kommunal sektor i allmänhet och ett framgångsrikt förvaltningschefsuppdrag i synnerhet är värdefull för oss, säger Johan Lindberg, kommundirektör.

Johannes Pålsson kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen på Ekerö kommun. En förvaltning med cirka 900 anställda där även arbetsmarknadsfrågor ingår. Förutom 22 år inom det kommunala skolväsendet, som bland annat grundskolechef och rektor, har Johannes en bakgrund som yrkesofficer.

- Jag ser mycket fram emot att börja i Danderyds kommun. Att få möjlighet att arbeta med såväl utbildning som kultur och fritid i samma förvaltning är en fantastisk möjlighet. Dessutom i en så välrenommerad kommun som Danderyd, säger Johannes Pålsson.

Johannes Pålssons tillträder tjänsten i februari 2024.