Nytt fokus på den uppsökande ungdomsverksamheten

En ny ungdomsstrategi, en utökad uppsökande verksamhet, och ett nytt tänk kring hur kommunen ska nå ut till så många ungdomar som möjligt. Ungdomsarbetet i Danderyd går in på ett delvis nytt spår under nästa år – allt under namnet Ungt fokus. Vid ett informationsmöte den 2 december berättar vi mer!

Ungt fokus kommer att bestå av två delar; fritidsgårdarna och den uppsökande verksamheten, tidigare kallad fält. Det är inom den sistnämnda som den största satsningen kommer att göras. Verksamheten består idag av två personer som delar på en halvtidstjänst. Från årsskiftet kommer den istället att bestå av flera personer, som kommer att arbeta som ungdomscoacher respektive ungdomskoordinatorer.

- Våra nya ungdomscoacher och ungdomskoordinatorer kommer att röra sig ute på skolorna under dagtid och på till exempel idrottsplatser och i Mörby centrum under kvällar och helger. De kommer helt enkelt finnas där ungdomarna är och möta dem där, även i den digitala världen som till exempel i sociala medier, berättar Jonas Jonsson, chef för kommunens fritidsgårdar och blivande chef för Ungt fokus.

Vad händer med de nuvarande fältarbetarna och med föräldravandringarna?

- En av våra fältarbetare har nyligen gått i pension, men kommer att kunna fortsätta som timanställd. Det är en person som känner många av ungdomarna och som gärna arbetar både kvällar och helger. Den andre kommer att kunna fortsätta som ungdomskoordinator även om det är en formell process kring detta som handlar om att man måste söka tjänsten.

- Föräldravandringarna är en jätteviktig del i vårt trygghetsskapande arbete och de kommer självklart att fortsätta. De håller igång under vår och höst, nu på vintern är det dock inte så många ungdomar som rör sig utomhus, därför brukar vi inte köra dem då. Men lagom till valborgshelgen drar de igång igen! säger Jonas Jonsson.

OBS inställt p g a sjukdom: Informationsmöte 2 december 18.00 på Djursholms slott

Har du frågor? Vill du veta mer om den nya ungdomsstrategin? Känner du dig orolig över hur den nya organisationen kommer att se ut och fungera? Varmt välkommen till ett informationsmöte på Djursholm slott måndagen den 2 december klockan 18. Du kommer då få möjlighet att träffa de politiker och tjänstemän som ansvarar för kommunens ungdomsarbete och som brinner för att göra gott för Danderyds ungdomar.

Läs mer om Ungt fokus i DanderydsAktuellt nr 8 från den 13 november

Läs mer om föräldravandringarna