Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Sång, kör och sångverkstad

Sång är ett instrument man alltid bär med sig och det är härligt att sjunga!

Undervisning

På sånglektionerna får du lära dig andningsteknik, att vidga din rösts omfång, hitta styrka i din röst, gehörsträning och sjunga olika musikstilar. Du får också jobba med scennärvaro och hur du framför en text på bästa sätt. Undervisningen sker i första hand i mindre sångensembler och i våra körer.

Kulturskolans körer (8-12 år) Sångensembler (10-19 år)

Vi arbetar med sånger, sångteknik och notläsning på ett lekfullt sätt. Vi går sedan vidare och arbetar då även med enkel stämsång. Vi sjunger en blandad repeteor och uppträder inför publik.

  • Kulkören (åk 2-3)
  • Young voices, sångensemble (åk 4-6)
  • Vocal Chords, sångensemble (högstadiet/gymnasiet)

Ämnesplan Sång

Sångstudio (9-19 år)

Sångstudion vänder sig till dig som fyllt 9 år (åk 3) eller är äldre. Du har sånglektion i grupp en gång i veckan med fokus på att utveckla din sångröst. Du erbjuds medverka vid enstaka konsertframträdande under läsåret.

Sångensemblelinjen (10-19 år)

Att gå på sångensemblelinjen innebär att du har två lektionstillfällen per vecka, varav den ena är en ensemblerepetition. Det här kräver ett större engagemang och att du vill satsa lite extra. I gengäld får du möjlighet att utvecklas i snabbare takt, ta ett större ansvar och vara en aktiv del i din ensemble där du också får ett socialt sammanhang. Vi arbetar projektbaserat och medverkar i olika konsertsammanhang under läsåret. Kontakta din lärare om du är intresserad så kan ni tillsammans avgöra om det passar dig.

Våra ensembler

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta våra lärare!

Helena Mannermo Spering (sång, Kulkören, Young voices)

helena.spering@danderyd.se

Maria uddunge (sång, musikteori, vocal chords)

maria.uddunge@danderyd.se