Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Musikal

Musikal är en mix av dans, sång och teater. Lärare från de tre disciplinerna planerar och genomför lektionerna tillsammans.

Årets musikal

Vi jobbar under läsåret med musikalen ”The best of Cartoons” med en planerad föreställning i maj. Musikal är en form av modern musikteater, en blandning av konstformerna musik, teater och dans. Ramen är given med ett manus och valda sånger. Deltagarna är med och påverkar arbetsprocessen på ett positivt sett tillsammans med de två pedagogerna som leder kursen.

Undervisningen

Du får träna på att sjunga och gestalta sångtexter, du får dansa och lära dig grunderna i scenisk gestaltnig. Målet är att kunskaperna skall vävas samman till ett musikalnummer och för de mer avancerade en hel musikaluppsättning.

Lokaler

Undervisningen för musikalgrupperna sker i Kulturskolans lokaler på Danderydsgården, här har vi tillgång till dansstudios och en riktig scen.

Ämnesplan Musikal

Mellanmusikal (åk 4-6)

Vi fokuserar på sången och dansen men vi börjar även jobba sceniskt med uttryck och lite repliker. Räkna med att du behöver lägga viss tid på instudering mellan lektionerna. Under läsåret kommer deltagarna även vara delaktiga i Kulturskolans sceniska produktioner. Inga förkunskaper krävs.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta våra lärare!

Lars Gonzalez Carlson (mellanmusikal)

lars.gonzalezcarlson@danderyd.se

Maria Uddunge (mellanmusikal)

maria.uddunge@danderyd.se