Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Musikal

Musikal är en mix av dans, sång och teater. Lärare från de tre disciplinerna planerar och genomför lektionerna tillsammans.

Årets musikal

Årets musikal blir "Cats with attitude", det är en färgsprakande musikal för alla sinnen där alla i ensemblen är med hela tiden. Musikalen berättas med talad dialog, sång och dans.

"Efter att alla katterna har blivit ivägskrämda av storstans bilister, återsamlas alla katterna en mörk natt i den nedlagda ARLA-fabriken för att smida sina planer för att få tillbaka makten över stan".

Undervisningen

Du får träna på att sjunga och gestalta sångtexter, du får dansa och lära dig grunderna i scenisk gestaltnig. Målet är att kunskaperna skall vävas samman till ett musikalnummer och för de mer avancerade en hel musikaluppsättning.

Lokaler

Undervisningen för musikalgrupperna sker i Kulturskolans lokaler på Danderydsgården, här har vi tillgång till dansstudios och en riktig scen.

Ämnesplan Musikal

Mellanmusikal (åk 5-6)

Här fokuserar vi på sången och dansen men vi börjar även jobba sceniskt med uttryck och lite repliker. Inga förkunskaper krävs. Terminen avslutas med ett framträdande på egen hand eller i en gemensam föreställning med andra ensembler inom Kulturskolan.

Kontakt

Har du funderingar eller frågor, kontakta våra lärare!

Lars Gonzalez Carlson (mellanmusikal)

lars.gonzalezcarlson@danderyd.se

Maria Uddunge (mellanmusikal)

maria.uddunge@danderyd.se