Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Aktuellt

Här lägger vi löpande upp aktuell information som har med ungdomsarbete att göra.

2021-05-17

Fredagkvällar på Danderydsvallen

Vallenny.jpg

Under 5 fredagar erbjuder Kultur & fritid i samarbete med DSK massor med roliga aktiviteter på Danderydsvallen, med start fredag den 21 maj.

Instruktörer från DSK och ungdomsledare från Ungt fokus finns på plats för att göra dessa kvällar till något extra! Det kommer bland annat bli fotboll, basket, bumperballs, frisbee, karaoke och givetvis musik. Det och mycket mer!

Det kommer även att finnas ett café med mat, snacks och dryck till bra priser.

Dessa kvällar riktar sig främst till tjejer i åldern 14-17 år, men alla är välkomna!

Tid: 18:30-21:00

Drop-in, ingen föranmälan krävs

Löpande information hittar ni på Instagram

@fribergagarden @ungdomskoordinatorer

Välkomna!

 

2021-05-03

"Det du inte vågar fråga din mamma"

Premiär för en ny podd i Danderyd, av och med ungdomar!

Podden som finns på Spotify hittar du här

I podden kommer ungdomskoordinator Moe Lahmar och kulturproducent Olov Häggmark tillsammans med vår ungdomsambassadör Hilda Lydahl att svara på ungdomars frågor och diskutera ämnen som berör och engagerar ungdomar i Danderyd. För att få svar på vilka ämnen podden skulle handla om skickades en enkät ut till Danderyds gymnasiums cirka 1500 elever. De vanligaste svaren handlade om frågor om kärlek, relationer, sex, alkohol och droger.

Här kan ungdomar få svar på olika frågor och problem som kan dyka upp i vardagen som tonåring. Istället för att söka svar på annat håll eller att tex prata med sin förälder kring vissa ämnen som kan kännas jobbiga att ta upp är tanken att ungdomar ska kunna vända sig till våran podcast och få svar där.

- Det viktigaste för oss är att sprida kunskap och viktiga budskap till kommuninvånarna i Danderyd, men förstås även för att underhålla!

Jag själv vet att det kan finnas många obesvarade frågor som kan vara jobbiga att fråga någon om, speciellt som ungdom. I den här podden kommer vi kunna besvara dessa frågor, säger Hilda.

Ett nytt avsnitt kommer att släppas varje måndag på Spotify under 10 veckors tid, stay tuned!

Läs gärna artikeln i Mitt i Danderyd 3 maj

 

2021-04-23

Inför valborg och stundande föräldravandring

Då smittskyddsläget och gällande restriktioner omöjliggör för oss att bedriva delar av föräldravandringen på sedvanligt sätt så genomförs istället en kortare utsättning utomhus på konstgräsplan utanför Fribergaskolan. Den tilltagna utomhusytan säkerställer att vi kan hålla en smittsäker genomgång av den viktigaste informationen.

Inför utsättningen har vi även sammanställt en nedkortad filmversion av den Powerpoint som vi brukar använda och lagt till en speaker med den viktigaste informationen. Den filmen/länken skickas innan föräldravandringen till alla anmälda föräldrar genom föräldraföreningarna.

Vi följer noggrant folkhälsomyndigheten och deras rekommendationer då smittskyddsläget kan ändras med kort varsel.

Tillhör man en riskgrupp eller känner sig tveksam ska man inte delta i föräldravandringen, som är en frivillig volontärverksamhet.

Vi finns tillgängliga för att svara på eventuella frågor och hoppas på en fungerande vårtermin med föräldravandringen.

Valborg

Det första föräldravandringstillfället för vårterminen 2021 startar på valborg, den 30/4. Denna kväll har de senaste åren inte stuckit ut i jämförelse med andra helger, ungdomarna är ute och rör sig runt om i kommunen i samma uträckning som vilken annan helg på säsongen. Är du som förälder hemma, ta gärna en promenad i området. Det är alltid en trygghet för ungdomarna med vuxennärvaro och du som förälder är viktig för din tonåring!

Kontaktuppgifter till oss hittar du här

 

2021-04-06

Ungdomscentrum i Enebyberg är just nu stängt

På grund av ett lokalt utbrott kopplat till Covid-19 håller Ungdomscentrum på Träffpunkt Enebyberg just nu stängt. All verksamhet sker därför digitalt tills vidare.

Uppdateringar hittar ni på deras Instagram @ungdomscentrum

 

2021-03-24

Påsklov med Ungt fokus

För kommunens ungdomar 12-18 år erbjuder Ungt fokus massor med roliga aktiviteter under påsklovet.

Bland annat kommer ungdomarna kunna delta i olika påskäggsjakter, spela padel, delta i en hundkurs, träna i vårt gym eller lära sig producera musik i vår fullt utrustade studio. För den fiskeintresserade kommer det finnas möjlighet att göra sina egna fiskedrag för att sedan tillsammans prova på fiskelyckan. På våra sociala medier kommer det även dyka upp ett och annat roligt!

Fullständigt program hittar ni här

 

2021-03-19

Vattenläger i Stocksunds hamn

För dig som är född år 2007-2009

För 21:a året i rad kan vi stolt presentera en utav sommarens absoluta höjdarveckor! Med många återkommande deltagare år efter år så vågar vi lova att detta vattenläger kommer bli en riktigt bra start på sommarlovet!

Vad kan du göra på lägret?

Du kan åka ring eller vattenskidor bakom motorbåt, paddla kajak och kanadensare,  segla optimistjolle, fiska, bada, hoppa studsmatta, spela basket, fotboll eller bumperballs. Du kan slappa på bryggan, läsa en bok, sola och bara ta det lugnt om du känner för det. Pigga, glada och erfarna ledare ser till att det blir ett roligt vattenläger!

Mer info och anmälan hittar du här

 

2021-02-24

Sportlov med Ungt fokus

Ungdomskoordinatorerna

På sportlovet erbjuder ungdomskoordinatorerna flera olika aktiviteter för kommunens ungdomar i åldern 12-18 år.

Padel och bowling

Du kan spela padel på Good to great i Danderyd eller bowla i Täby.

Boka en ungdomskoordinator

Om du som ungdom känner att du vill träffa en vuxen för att prata så kan du boka en ungdomskoordinator. Vad vi hittar på bestämmer du själv, kanske ta en fika, en promenad eller annat. För att skapa en trygg miljö utomhus kommer vi även att finnas runtom i kommunen för att möta våra ungdomar där de befinner sig.

På våra sociala medier kommer det även dyka upp ett och annat roligt!

Mer info hittar ni på Instagram @ungdomskoordinatorer

Kontakt via mail/telefon hittar du här

 

Fribergagården

Fribergagården finns tillgänglig under sportlovet för dig mellan 13-18 år.
Endast förbokade besök och högst 10 besökare samtidigt, du ska bo i Danderyd för att få besöka oss.

Boka en fritidsledare

Fribergagårdens fritidsledare står till förfogande för dig mellan 13-18 år. Vill du spela en match biljard, gå en promenad, träna ett riff på gitarren eller ha en pratstund? Tala om vad Du behöver. Vi finns tillgängliga för träffar både online och irl. Kontakta oss så bestämmer vi en träff. En person eller små grupper kan boka.

Alla vägar bär till Rom+ Trash Thoughts

Vi fortsätter vår resa mot Rom. 1 timme varje dag så går vi, startar vår distansmätare, men denna gång tar vi med en påse och väljer att plocka lite skräp samtidigt. Man skickar sina bilder på km till oss på våran Instagram #trashthoughts , på fredag avslöjar vi hur långt vi kommit.

Boka våra lokaler

Våra rum finns tillgängliga för bokning. Detta gör du genom att kontakta oss.
Konferens, studio, replokaler och gymmet: Max 2 personer.
Är ni fler så är vår cafédel och aktivitetshall redo för er. Till exempel biljard, pingis, innebandy eller warhammer. Hör av er med er idé så bestämmer vi något.
Max antal besökare i huset: 10 st.

På vår Instagram lägger vi löpande ut aktiviteter som dyker upp, information om restriktioner och bjuder in till digitala träffar och händelser.

Mer info hittar ni på Instagram & Facebook @fribergagarden
Discord: Fribergagården#3754

Kontakt via mail/telefon hittar du här

Våra öppettider hittar du här

 

Ungdomscentrum

För barn/ungdomar som går i åk 5 & 6.

Konst-workshop 

Personlig lektion i målning där temat är “Måla våren”

Escape game

Hallows skola för häxeri och magi - Klurigt spel i en värld av magi där deltagarna skall klara av olika ”lektioner” i trollkarlsskolan.

Keramik-workshop

Personlig lektion i drejning och lera. Ungdomarna turas om att få personlig vägledning vid drejskivan.

Thaiboxning för tjejer och ickebinära

Enkel introduktion till thaiboxning med fokus på tjejer och ickebinära. Vi tränar sparkar och slag mot mitsar på ett kul sätt. (Intyg av målsman krävs)

Biosalong

Vi kör bio i stor lokal på projektor. Vi skapar biokänsla där vi dekorerar lokalen med bio-feeling och bjuder på popcorn och läsk samt hyr en mer aktuell film. –

Poängjakten sportlovdeluxe

Deltagarna gör diverse utmaningar för att samla poäng. Utmaningarna skickas in till oss på UC via sms eller Instagram.

Mer info hittar ni på Instagram @ungdomscentrum

Kontakt via mail/telefon hittar du här

Våra öppettider hittar du här

 

2021-02-19

Verksamhet för ungdomar som är nya i Sverige

Det tidigare projektet för nyanlända ungdomar i kommunen togs emot över förväntan och ungdomskoordinatorerna fortsätter därför att bedriva verksamheten som ett fast inslag varje torsdag. Verksamheten har Fribergagården som bas och bedrivs nu i samarbete med personalen där. Syftet med verksamheten är att erbjuda ett tryggt forum för ungdomarna där de kan lära känna nya vänner och trygga vuxna. Kostnadsfria aktiviteter erbjuds och middag äts tillsammans vid varje tillfälle. Samarbeten sker även med andra interna och externa aktörer såsom Fryshuset, kommunens skolor och bibliotek.

Vid intresse, kontakta Selina Eriksson här 

 

2021-02-18

Kontaktperson för ungdomar

En verksamhet inriktad på individnivå i samarbete med Mörbys ungdomsmottagning.

I kommunen finns det en del ungdomar som är i behov av en extra vuxen i livet. Det kan bland annat handla om att individen har det tufft hemma, inte har så stor umgängeskrets eller att ungdomen allmänt mår dåligt och behöver därför stöd.

Verksamheten utformas utifrån ungdomens behov och önskemål. Det kan till exempel innebära att en utav våra ungdomskoordinatorer träffar ungdomen en gång i veckan och tar en promenad, en fika eller hittar på en aktivitet. Detta kan förhoppningvis leda till att ungdomen känner att det finns stöd och hjälp från vuxenvärlden och en känsla av att kunna ha en extra vuxen i sitt liv som den kan vända sig till och bygga upp förtroende och tillit till.

Vid intresse, kontakta Linnéa Andersson här

 

2021-02-10

Ändring av möteslokal kopplat till föräldravandring

Under tidigare år har föräldravandringen utgått från Fribergagården. Verksamheten är just nu under en stor utveckling där många nya spännande aktiviteter kommer att ske, inte minst under fredag och lördagkvällar som är särskilt viktiga i arbetet med att fånga upp ungdomar. Lokalerna kommer att behövas för programförda aktiviteter, vilket för oss blir en lätt prioritering då vi alltid ser till våra ungdomars bästa. 

När föräldravandring startar upp igen under VT 2021, så kommer dessa möten att äga rum i Mörby centrums möteslokaler.

Föräldravandrarna kommer uppmanas att besöka den nya ”Fribergagården” (nytt namn kommer) för att få en inblick i verksamheten och en ökad kännedom om ungdomarnas nya mötesplats.

 

2021-01-27

Nu välkomnar vi ungdomarna tillbaka även i den fysiska verksamheten!

(Uppdateringar gjorda 2021-02-10 gällande ålder, se text nedan)

Från och med den 27 januari kommer våra verksamheter inom Ungt fokus kunna erbjuda kommunens ungdomar fler aktiviteter samt öppna upp våra mötesplatser till viss del. För att detta ska kunna ske på ett smittsäkert sätt kommer vi att anpassa vårt utbud efter folkhälsomyndighetens och Danderyd kommuns direktiv och rekommendationer.

Fribergagården

För ungdomar som är födda 2002 eller senare erbjuds en hel del olika aktiviteter inomhus, utomhus och digitalt. Några exempel på det som erbjuds är snöbrännboll, snöfotboll, jogga tillsammans med en fritidsledare, producera musik i studion samt en hel del digitala aktiviteter. Till exempel kommer det digitalt att presenteras tre tips på en bok, en film eller ett musikalbum. Titlarna som presenteras ingår i en rubrik så som psykisk ohälsa, innan en kommit ut, rösträtt, tonårsuppror, kvinnor som förändrade världen, en rolig fredagskväll, London på 70-talet. På distans kommer även ungdomarna aktivt kunna delta digitalt tillsammans med en fritidsledare där rörelse står i fokus, där målet rent stegmässigt är att gå hela vägen till Rom. 

För att delta i aktiviteter inomhus och utomhus krävs föranmälan, max antal deltagare kan variera beroende på aktivitet.

Mer info finns på Instagram @fribergagarden

Ungdomscentrum Enebyberg

För barn som går i åk 5 & 6 erbjuds en hel del olika aktiviteter inomhus, utomhus och digitalt. Några exempel på det som erbjuds är skapande verkstad, sällskapsspel, grillning. Digitalt erbjuds bland annat quiz via Kahoot, eller poängjakter och tävlingar med olika uppdrag.

För att delta i aktiviteter inomhus och utomhus krävs föranmälan, max antal deltagare är 10st per aktivitet.

Mer info finns på Instagram @ungdomscentrum

Ungdomskoordinatorerna

För kommunens ungdomar från åk 5 upp till gymnasiet åk 3 finns dagligen ungdomskoordinatorerna synliga och till hands runt om i kommunen, ofta ute på skolgårdarna. Stort fokus kommer vara på digitala aktiviteter där ungdomar som vill delta kommer att intervjuas kring olika aktuella ämnen som sedan presenteras. Livesända intervjuer med intressanta personer kommer även att sändas där ungdomarna kommer få möjlighet att ställa frågor.

Mer info finns på Instagram @ungdomskoordinatorer

Metodstöd Innovationsguiden

Personal inom Ungt fokus kommer under de närmsta veckorna metodiskt arbeta enligt Innovationsguiden.

För att möta framtidens utmaningar behövs nya sätt att tänka och en djupare förståelse för vad som skapar värde för våra ungdomar. Vi behöver också skapa nya och smartare samhällstjänster.

Innovationsguiden är ett metodstöd för att utveckla innovativa lösningar i offentlig sektor. Metoderna bygger på Tjänstedesign som utgår ifrån förståelse för användarens behov och upplevelser men lyfter också fram medarbetarnas och utförarnas perspektiv på utmaningarna. Genom att använda Innovationsguiden kommer vi att få insikter om ungdomarnas verkliga behov, arbeta i en kreativ och engagerande process där vi tar fram idéer som sedan testas. Processen gör det lättare att fokusera på att lösa ”rätt” problem och sluta göra det som inte efterfrågas. Den skapar även goda förutsättningar för att idéer ska bli verklighet och spridas.

 

2020-12-22

Förändringar kopplade till covid-19

Från och med den 22 december håller Ungdomscentrum i Enebyberg och Fribergagården sina fysiska lokaler stängda fram till den 24 januari. Detta kan komma att förlängas.

Verksamheterna ställs med detta inte in, de ställs bara om! 

Arbetet riktat mot Danderyds ungdomar kommer under denna tid att bedrivas digitalt, där en hel del olika aktiviteter kommer att erbjudas.

Bland annat kommer det att bjudas på mat- och baktips där ungdomarna kan koppla upp sig och delta. En "hänglänk" kommer att vara öppen för ungdomarna där de under vissa tider kan delta tillsammans med fritidsledarna, en daglig fikastund är ett utav inslagen. En livesändning kommer att äga rum där polisen deltar och ungdomarna kan ställa frågor och få svar på dessa. Ungdomarna kommer även att kunna spela olika spel tillsammans med våra fritidsledare. Detta och mycket mer erbjuds, mer info hittar ni på Fribergagårdens och Ungdomscentrums Instagramkonton.

@fribergagarden

@ungdomscentrum

@ungdomskoordinatorer

 

2020-12-12

Digital föreläsning om ungas drogbruk

-med Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.

Roslagens kommuner i samverkan med Polisen välkomnar alla föräldrar till Föräldraskolan

Del 1 och 2 , en kostnadsfri digital föreläsning på Facebook om ungas drogbruk.

Stefan kommer bland annat att berätta hur tillgången ser ut i södra Roslagens kommuner (Danderyd, Täby, Österåker, Vaxholm, Vallentuna). Stefan kommer även att prata om lagstiftningen samt aktuella preparat och symptom, kännetecken etc.

Är du en av dem som är oroad över att våra ungdomar blir allt mer exponerade för droger i sin vardagsmiljö?

Idag finns det en god tillgång till narkotika i ungdomars vardag, inte minst i många festmiljöer.

Stockholmsenkäten bekräftar att en betydande andel ungdomar som inte använt narkotika, ändå har haft möjligheten att prova på det. I Stockholmsenkäten får ungdomar i åk 9 och år 2 på gymnasiet svara på frågor om bland annat brott, droger, skola och psykisk hälsa.

Mer om föreläsningen

Föreläsningen om ungas drogbruk är uppdelat i två delar och efter varje del kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor till Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.

  1. Vad säger lagstiftningen om narkotika och hur ser tillgången på narkotika ut i södra Roslagens kommuner? Dessutom ges en kort lägesbild av hur tillgången påverkar den organiserade brottsligheten i området.
  2. Aktuella preparat – symptom, kännetecken etc
  • Cannabis (marijuana, hasch, hascholja)
  • Centralstimulerande droger (amfetamin, kokain, MDMA)
  • Hallucinogener (LSD, ecstacy)
  • Läkemedel (benzodiazepiner, valium, tramadol)
  • Opiater (morfinbas, morfin, opium, opiumbas, heroin, heroinb

Datum: 15/12 kl. 19:00

Du hittar föreläsningen här

 

2020-11-20

Förändringar kopplat till Covid-19

Fribergagården håller öppet för ungdomar som är födda 2005 eller senare samt att de måste vara bosatta i kommunen. Max 50 personer får vistas i lokalen samtidigt. Replokalerna, studion och gymmet håller stängt. (Kan komma att förändras) Inga evenemang får annonseras.

Ungdomscentrum på Träffpunkt håller öppet som vanligt men får ha max 30 personer i lokalen samtidigt. Inga evenemang får annonseras.

Ungdomskoordinatorerna arbetar uppsökande i de utomhusmiljöer där ungdomar befinner sig och försöker i största möjliga mån att undvika besök inne i kommunens skolor.

Arbetet med en digital mötesplats är under ständig utveckling. Den ska dels kunna erbjuda en trygg punkt dit ungdomar kan vända sig, men även för att kunna ha roligt och delta i olika tävlingar eller annat.

Varje torsdagkväll kan ungdomarna till exempel delta i vår stödchatt där de själva bestämmer ämnet för kvällen. Plats för chatten är Instagram & Snapchat. @ungdomskoordinatorer

 

2020-11-12

Projekt Nyanlända 

Ungdomskoordinator Burrel Gubetini har startat ett projekt där syftet är att erbjuda kommunens nyanlända en meningsfull fritid och en känsla av sammanhang i lärmiljöer ur ett salutogent perspektiv.

En gång i veckan kommer ungdomar att delta i olika aktiviteter på olika platser i kommunen, men primärt på Fribergagården. Förhoppningen är att personal och de nyanlända ungdomarna kan skapa en bra relation så att ungdomarna har en trygg miljö att gå till när de känner för det. Fribergagården är dessutom en bra plats för att träffa andra ungdomar. 

 

2020-11-05

Stödchatt för ungdomar

Varje torsdag med start 5 nov finns Ungt fokus ungdomskoordinatorer på Snapchat och Instagram mellan kl 18:00-20:00. Olika ämnen kommer att tas upp utifrån ungdomarnas egna önskemål. 

Snapchat, Instagram och Tellonym @ungdomskoordinatorer

 

2020-10-23

Höstlov 2020

Under höstlovet erbjuder Ungt fokus en hel del roliga aktiviteter för kommunens ungdomar! Bland annat erbjudes cirkelträning, padel, godistillverkning, olika quiz på våra sociala medier, producentkurs för att lära sig skapa beats och rap, halloweensminkning, filmvisning och mycket annat!

Ungdomskoordinatorerna kommer även att finnas ute kvällstid under hela höstlovet.

Kika in på våra sociala medier för mer info

@ungdomskoordinatorer

@fribergagarden

@ungdomscentrum

 

2020-10-15

Torsdagsträffar - stödverksamhet

Den 15 oktober startar ungdomskoordinatorn Selina Eriksson upp en stödverksamhet för ungdomar mellan 13-18 år som har en jobbig hemsituation, exempelvis på grund av psykisk ohälsa, missbruk eller en ansträngd ekonomi inom familjen. Selina är utbildad socionom och har tidigare arbetat som kvalificerad kontaktperson för ungdomar via socialtjänsten.

Verksamheten håller till i mysiga och avskilda lokaler där ungdomarna ges möjlighet att få en paus hemifrån en kväll i veckan. Gratis middag serveras, läxhjälp erbjuds samt olika aktiviteter i form av kreativt skapande, tv-spel och film. Verksamheten kräver ingen anmälan men adress ges ut via telefon eller mejl. (Sker digitalt från den 5 nov 2020 pga nya rekommendationer från FHM)

Kontakt: selina.eriksson@danderyd.se

 

2020-10-01

Inslag i Sveriges radio P4

Efter vårt senaste inlägg på Facebook och Instagram om mobbning och trakasserier på sociala medier har detta uppmärksammats från flera håll. Imorse medverkade vi i P4 Sthlm tillsammans med en ungdom från Danderyds gymnasium.

Fokus ligger nu på vad vi alla gemensamt kan göra för att sätta stopp för detta, både på kort och lång sikt. Inte minst är det viktigt att vi reagerar och är enade om att det är fullkomligt oacceptabelt. Det är även av stor vikt att nå ut med budskapet till elever i alla skolor, oavsett om detta förekommer eller ej.

Det är oerhört viktigt att vi finner strategier för hur vi kan arbeta med detta på lång sikt inom skolans miljöer, men även att föräldrar talar med sina barn och ser över vilka konton de faktiskt följer på deras sociala medier. Det är viktigt som förälder att se över vad som försiggår i barnens liv, både under men även efter skoltid.

Lyssna gärna på inslaget som finns på vår Facebooksida

 

2020-09-11

Träning för ungdomar med funktionsvariation

Vår ungdomskoordinator Burrel Gubetini har en bakgrund som idrottslärare och har även utbildning inom området träning för personer med funktionsvariation.

Han kommer att leda och hålla i träningspass för den grupp ungdomar som går på Fritidsträffen i Enebyberg. Under åtta tillfällen kommer Burrel att utbilda ungdomar och personal från Fritidsträffen i kost & hälsa så att träning blir en del av ungdomarnas vardag. -Träning ska vara roligt, inte något vi måste göra utan något vi vill göra, säger Burrel.

Träningen kommer att hållas på Fribergagården, dels för att de har en bra träningslokal men även för att ungdomarna då får möjlighet att vistas i en ny miljö där andra ungdomar är.

Syfte:

Syftet är att dessa ungdomar ska få en känsla av samhörighet och att de ska få en meningsfull aktivitet på sin fritid.  
En annan del är att de kan få möjlighet till att lära sig av förändringar i deras personliga scheman vad gäller träning, transport etc.  
Att de lär sig se på träning som en rolig aktivitet och inte som en betungande sak som de måste göra.  

 

2020-06-15

Utökad bemanning och öppet för kommunens ungdomar sommaren 2020

Med tanke på det läge som nu råder i Sverige och då med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer så ser vi att många kommer att ha sin semester på hemmaplan denna sommar. För att möta upp detta så kommer Fribergagården till viss del att utöka sitt öppethållande.

Roliga evenemang kommer att erbjudas samt en högre vuxennärvaro ute i kommunen!

Mer info framöver hittar ni på vår hemsida samt löpande på Instagram och Facebook @ungdomskoordinatorer och @fribergagarden

Har ni idéer och tankar kring sommaren och dess innehåll, hör gärna av er!

Fält

Vi finns ute i kommunen för att se att ungdomarna har det bra. Den 2 maj drar föräldravandringen igång och likaså vårt fältarbete under kommande helger fram till skolavslutningsveckan.

Om behovet ser annorlunda ut så kan det komma att ändras!

I sommar kommer vi även ha en viss bemanning då vi pga rådande läge ser att många inte kommer att resa i samma utsträckning som tidigare. När skolorna sedan startar i höst igen så finns vi ute under varje helg.

Vi kommer även att finnas ute i kommunen under vissa vardagskvällar, allt utefter de behov vi ser.

För frågor gällande fält och det uppsökande arbetet:

Kontakt: ungtfokus@danderyd.se

Facebook: @ungdomskoordinatorer

Instagram: @ungdomskoordinatorer

 

2020-05-20

Ungdomsprojekt - Coronahjälpen

Tillsammans med 16 kommuner i Stockholm, KC (Kunskapscentrum för fritidslerdarskap) och BRIS uppmärksammar Danderyds kommun och Ungt fokus ungdomars mående nu under ”Coronatider”.

Många ungdomar har svårt att hitta sitt sammanhang samt att de uttrycker en stark önskan att hitta kanaler där de kan bidra på ett positivt sätt.
Eventet sänds på Youtube den 30 maj mellan kl 12-22 och kommer att fyllas med kända artister, influencers, ungdomar, relevanta vuxna och andra överraskningar.

Fokuset kommer att vara på att synliggöra ungdomars kraft.

Är du en ungdom eller om du känner någon ungdom mellan 10-18 år som vill vara med i livesändningen eller bara vara delaktig och skapa sändningen tillsammans med andra ungdomar och artister kan du kontakta ansvariga för projektet!

Projektansvariga:

mohammed.lahmar@danderyd.se och Petter.Jonsson@danderyd.se