Till innehållet
Översätt

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation

Aktuellt

Här lägger vi löpande upp aktuell information som har med ungdomsarbete att göra.

2020-10-23

Höstlov 2020

Under höstlovet erbjuder Ungt fokus en hel del roliga aktiviteter för kommunens ungdomar! Bland annat erbjudes cirkelträning, padel, godistillverkning, olika quiz på våra sociala medier, producentkurs för att lära sig skapa beats och rap, halloweensminkning, filmvisning och mycket annat!

Ungdomskoordinatorerna kommer även att finnas ute kvällstid under hela höstlovet.

Kika in på våra sociala medier för mer info

@ungdomskoordinatorer

@fribergagarden

@ungdomscentrum

 

2020-10-15

Torsdagsträffar - stödverksamhet

Den 15 oktober startar ungdomskoordinatorn Selina Eriksson upp en stödverksamhet för ungdomar mellan 13-18 år som har en jobbig hemsituation, exempelvis på grund av psykisk ohälsa, missbruk eller en ansträngd ekonomi inom familjen. Selina är utbildad socionom och har tidigare arbetat som kvalificerad kontaktperson för ungdomar via socialtjänsten.

Verksamheten håller till i mysiga och avskilda lokaler där ungdomarna ges möjlighet att få en paus hemifrån en kväll i veckan. Gratis middag serveras, läxhjälp erbjuds samt olika aktiviteter i form av kreativt skapande, tv-spel och film. Verksamheten kräver ingen anmälan men adress ges ut via telefon eller mejl.

Kontakt: selina.eriksson@danderyd.se

 

2020-10-01

Inslag i Sveriges radio P4

Efter vårt senaste inlägg på Facebook och Instagram om mobbning och trakasserier på sociala medier har detta uppmärksammats från flera håll. Imorse medverkade vi i P4 Sthlm tillsammans med en ungdom från Danderyds gymnasium.

Fokus ligger nu på vad vi alla gemensamt kan göra för att sätta stopp för detta, både på kort och lång sikt. Inte minst är det viktigt att vi reagerar och är enade om att det är fullkomligt oacceptabelt. Det är även av stor vikt att nå ut med budskapet till elever i alla skolor, oavsett om detta förekommer eller ej.

Det är oerhört viktigt att vi finner strategier för hur vi kan arbeta med detta på lång sikt inom skolans miljöer, men även att föräldrar talar med sina barn och ser över vilka konton de faktiskt följer på deras sociala medier. Det är viktigt som förälder att se över vad som försiggår i barnens liv, både under men även efter skoltid.

Lyssna gärna på inslaget som finns på vår Facebooksida

 

2020-09-11

Träning för ungdomar med funktionsvariation

Vår ungdomskoordinator Burrel Gubetini har en bakgrund som idrottslärare och har även utbildning inom området träning för personer med funktionsvariation.

Han kommer att leda och hålla i träningspass för den grupp ungdomar som går på Fritidsträffen i Enebyberg. Under åtta tillfällen kommer Burrel att utbilda ungdomar och personal från Fritidsträffen i kost & hälsa så att träning blir en del av ungdomarnas vardag. -Träning ska vara roligt, inte något vi måste göra utan något vi vill göra, säger Burrel.

Träningen kommer att hållas på Fribergagården, dels för att de har en bra träningslokal men även för att ungdomarna då får möjlighet att vistas i en ny miljö där andra ungdomar är.

Syfte:

Syftet är att dessa ungdomar ska få en känsla av samhörighet och att de ska få en meningsfull aktivitet på sin fritid.  
En annan del är att de kan få möjlighet till att lära sig av förändringar i deras personliga scheman vad gäller träning, transport etc.  
Att de lär sig se på träning som en rolig aktivitet och inte som en betungande sak som de måste göra.  

2020-06-15

Utökad bemanning och öppet för kommunens ungdomar sommaren 2020

Med tanke på det läge som nu råder i Sverige och då med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer så ser vi att många kommer att ha sin semester på hemmaplan denna sommar. För att möta upp detta så kommer Fribergagården till viss del att utöka sitt öppethållande.

Roliga evenemang kommer att erbjudas samt en högre vuxennärvaro ute i kommunen!

Mer info framöver hittar ni på vår hemsida samt löpande på Instagram och Facebook @ungdomskoordinatorer och @fribergagarden

Har ni idéer och tankar kring sommaren och dess innehåll, hör gärna av er!

Fält

Vi finns ute i kommunen för att se att ungdomarna har det bra. Den 2 maj drar föräldravandringen igång och likaså vårt fältarbete under kommande helger fram till skolavslutningsveckan.

Om behovet ser annorlunda ut så kan det komma att ändras!

I sommar kommer vi även ha en viss bemanning då vi pga rådande läge ser att många inte kommer att resa i samma utsträckning som tidigare. När skolorna sedan startar i höst igen så finns vi ute under varje helg.

Vi kommer även att finnas ute i kommunen under vissa vardagskvällar, allt utefter de behov vi ser.

För frågor gällande fält och det uppsökande arbetet:

Kontakt: ungtfokus@danderyd.se

Facebook: @ungdomskoordinatorer

Instagram: @ungdomskoordinatorer