Till innehållet
Översätt

Choose language in the dropdown below:

Hypekvällar

I ett initiativ att främja unga tjejers hälsa och välmående erbjuder vi under höstterminen 2024 fyra stycken temakvällar för tjejer och ickebinära från årskurs 6 och uppåt. Denna satsning utgår från den information vi fick in från Hype festival, som genomfördes hösten 2023.

Om Hype-kvällarna

Under höstterminen 2024 kommer vi ha extraöppet kl 18-20 en fredag per månad, endast för tjejer och ickebinära. Varje tillfälla kommer ha ett särskilt tema, och syftar på att låta unga tjejer och ickebinära prova nya saker, och främja deras hälsa och välmående. 

Vem? Kvällarna riktar sig till tjejer och ickebinära som går i årskurs 6 och uppåt.

Var? På Ungdomscentrum i Träffpunkten Enebyberg (Cedervägen 2, 182 48 Enebyberg). 

Hur? Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp! 

När? 6 september, 4 oktober, 8 november, och 13 december kl 18:00-20:00

Datum och teman

Alla tillfällen infaller på fredagar kl 18:00-20:00.

6 september: Spakväll

Det första tillfället är en fullspäckad spakväll med ansiktsmasker, nagellack och möjlighet att göra din egen tvål! Vi bjuder även på grönsaker med dipp, och självklart en avslappnande stämning. 

4 oktober: TV-spelsturnering

I oktober kommer vi koppla upp varje TV-skärm vi har till ett tv-spel, och ha den mest episka tv-spelsturneringen i Danderyd! Snacks enligt temat kommer självklart finnas. 

8 november: Pyjamasparty med cupcakedekoration

Efter höstlovet tycker vi att det är hög tid för ett pyjamasparty, där vi dessutom dekorerar cupcakes! Pyjamas är obligatoriskt! 

13 december: Läskig filmkväll och pizzamys

På fredag den 13e passar vi på att skapa lite kuslig stämning, och kollar på en lagom läskig film, medan vi gör egen pizza! 

Bakgrund till projektet

Hype-projektet grundar sig i Stockholmsenkäten 2022, som visade på att deltagandet i föreningsaktiviteter och besökandet på ungdomsmötesplatser minskar tidigare bland tjejer än killar. Resultaten indikerade även en ökad psykisk ohälsa och en snabbare ökning i användningen av ANT (alkohol, narkotika och tobak) bland flickor.

Detta motiverade oss i Danderyds kommun och Ungt fokus att genomföra Hype Festival, som syftade på att stödja och inspirera unga tjejer mot en meningsfullare fritid och därmed bidra till en positiv förändring. 

Festivalen gav oss mycket information om varför tjejer hoppar av sina fritidsaktiviteter, och vad de vill få ut av en fritidsaktivitet. Utifrån dessa uppgifter tog vi fram dessa Hype-kvällar, för att fortsätta det arbete vi startade upp med festivalen hösten 2023. 

Om något känns oklart

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar om Hype-kvällarna. Vi finns tillgängliga på telefon under våra öppettider (måndag-fredag kl 13-18), men om vi skulle missa ditt samtal eller om du inte har möjlighet att ringa går det lika bra att skicka ett mejl! 

Telefon: 073-078 33 83
E-post: ungdomscentrum@danderyd.se